Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΗΓΗΣΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ!!

 

<<Ένας μεγάλος έμπορος, εδέχθη μία ημέρα έναν πελάτη του, που τον παρακάλεσε να του δώσει διακόσιες χιλιάδες δραχμές, γιά να πληρώσει κάποια χρέη, γιά τα οποία κινδύνευε, να τον κλείσουν στη φυλακή. Αυτός όμως του είπε ότι, δεν είχε να του δώσει.

Το βράδυ, ο έμπορος επέστρεψε στο σπίτι του, αλλά ήταν πολύ σκεπτικός, και η γυναίκα του τον ερώτησε τί του συνέβαινε. Εκείνος της ανέφερε το περιστατικό και η γυναίκα του, τού ζήτησε να πάει άμεσα στον πελάτη του και να του δώσει τα απαραίτητα χρήματα.

Ήταν έντεκα το βράδυ. Σηκώνεται λοιπόν και πηγαίνει στο σπίτι του πελάτη του, αλλά βρίσκει μόνο τη γυναίκα του διότι ο άνδρας της είχε συλληφθή και ευρισκόταν στην φυλακή. Ο έμπορος, έδωσε τα χρήματα στην σύζυγο του πελάτη του, ώστε να πάει αύριο και να πληρώσει το χρέος. Έτσι και έγινε και ο άνθρωπος βγήκε τελικά από τη φυλακή και σ’ ένα μήνα επέστρεψε όλα τα χρήματα στον έμπορο.

Την ημέρα όμως που συνάντησε τον έμπορο γιά να του επιστρέψει τα χρήματα, τον είδε πάρα πολύ στενοχωρημένο. Τον ερώτησε λοιπόν τί συνέβαινε, και ο έμπορος του απάντησε ότι η γυναίκα του ήταν πολύ άρρωστη, είχε όγκο στο κεφάλι, και έπρεπε άμεσα να χειρουργηθή, αλλιώς θα πέθαινε. Μόνο στο Μόναχο της Γερμανίας μπορούσε να γίνει η εγχείρηση αυτή και μάλιστα από συγκεκριμένο εξειδικευμένο Γερμανό ιατρό. Και του είπε μάλιστα και το όνομα του ιατρού.

Ακούγοντας το όνομα του ιατρού ο αποφυλακισθείς, λέει στον έμπορο με μεγάλη έκπληξη:

«Φίλε μου, αυτόν τον ιατρό τον γνωρίζω πολύ καλά!!

Κάποτε, ένα βράδυ είχε ακινητοποιηθή το αυτοκίνητό αυτού του ιατρού, σε μία έρημη περιοχή ενώ έβρεχε. Εγώ, περνώντας από εκεί, κατέβηκα από το αυτοκίνητό μου, έδεσα το δικό μου στο δικό του και τον τράβηξα μέχρι το σπίτι του, δίχως να δεχθώ απ’ αυτόν ούτε μία δραχμή. Αυτό συνέβη στην περιοχή του Μονάχου, στη Γερμανία, κοντά στο μέρος όπου εργαζόμουν εκείνη την περίοδο. Εκείνος ο ιατρός μου έδωσε την κάρτα του και μου είπε: “Είμαι ο τάδε ιατρός και σε ευχαριστώ γιά την βοήθεια που μου πρόσφερες και ό,τι χρειασθής να με πάρεις τηλέφωνο, να, και η κάρτα μου”!»!

Την επομένη έγινε τηλεφώνημα στο Γερμανό ιατρό και έκλεισαν άμεσα ραντεβού στο Νοσοκομείο του Μονάχου. Βρέθηκαν λοιπόν στην Γερμανία ο έμπορος και η σύζυγος του, τους συνόδευσε μάλιστα και ο αποφυλακισθείς. Βρήκαν λοιπόν τον καθηγητή έτοιμο στο χειρουργείο, έγινε η δύσκολη αυτή επέμβαση και όλα πήγαν καλά>>!!

 

Πηγή: «Όσα είδα και άκουσα από τον Γέροντα Πορφύριο», εκδόσεις, «Η Μεταμόρφωσις του Σωτήρος», Μήλεσι.