Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

ΘΑΥΜΑΣΤΟΝ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ!


 

Το 1140, ο Βασιλιάς Conrad της Γερμανίας, αποφάσισε να εισβάλλει σε μία πόλη της Βαυαρίας, το Weinsberg. Ο ηγεμόνας της πόλεως, ο δούκας Welf, συγκέντρωσε τους άντρες του και στην αρχή κατάφερε να αποκρούσει τις επιθέσεις του Βασιλιά. Τελικά, όμως, μετά από επίμονες επιθέσεις, το Weinsberg έπεσε στα χέρια του Βασιλιά Conrad.

Εξωργισμένος, από την ηρωϊκή αντίσταση που συνάντησε, ο Conrad, αποφάσισε να καταστρέψει το Weinsberg  και να θανατώσει τους υπερασπιστές του. Ωστόσο, άλλαξε απόφαση μετά από διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με το λατινικό χρονικό Chronica regia Coloniensis (συντάχθηκε τη δεκαετία του 1170), δόθηκε το προνόμιο, μόνο στις γυναίκες της Πόλης, να φύγουν με ό,τι μπορούσαν να κουβαλήσουν.

Πολλές γυναίκες, αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη τους και τους συζύγους τους και εκλιπαρούσαν τον Βασιλιά γιά έλεος. Αλλά ο βασιλιάς Conrad δεν είχε καμμία διάθεση γιά επί πλέον συμβιβασμούς. Διέταξε τις γυναίκες να φύγουν από το Weinsberg το επόμενο πρωΐ και να πάρουν μαζί τους μόνο ό,τι μπορούσαν να κουβαλήσουν στις πλάτες τους.

Οι γυναίκες του Weinsberg πέρασαν εκείνη τη νύκτα μαζεύοντας τα πράγματά τους.

Ξαφνικά, μία γυναίκα είχε την εξής φαεινή ιδέα, την οποία και είπε στις άλλες γυναίκες που ετοιμάζονταν:

«Αφού ο βασιλιάς είπε να πάρουμε μαζί μας ό,τι μπορούμε να κουβαλήσουμε στην πλάτη μας, εγώ θα κουβαλήσω τον άνδρα μου! Γιά μένα, αυτός είναι το πιό πολύτιμο πράγμα στον κόσμο»!

Το  επόμενο  πρωΐ,  οι  φρουροί  του  Βασιλιά,  στην  πύλη  της  Πόλεως, αντίκρυσαν ένα παράξενο θέαμα. Οι γυναίκες του Weinsberg, έκαναν ουρά, γιά να φύγουν, η καθεμιά με τον άνδρα της στην πλάτη της!

Αμέσως ειδοποίησαν το βασιλιά Conrad.

Και αυτός, βλέποντας αυτό το σπάνιο και εντυπωσιακό θέαμα, είπε:

«Αυτές οι γενναίες  γυναίκες  είναι  αφοσιωμένες  στους  άνδρες  τους  και  αυτοί  οι άνδρες είναι τυχεροί που έχουν τέτοιες συζύγους. Μπορείτε, λοιπόν, να μείνετε στο Weinsberg και να ζήσετε ειρηνικά όλοι μαζί»!!

 

Πηγή: en.wikipedia