Τρίτη 30 Μαΐου 2023

ΤΟ ΦΟΒΕΡΟΝ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑΙ ΤΟΥ…


 

Ο υψηλός αριθμός των εκτρώσεων προκαλεί αγανάκτηση και οργή εις τον πατέρα Γερβάσιο, ο οποίος εργάζεται ακούραστα γιά να ανυψώση την Κοινωνία, στα ύψη της ηθικής και Θρησκευτικής ζωής!

«Εγώ, παιδιά μου», έλεγε ο νέος αποστολικός πατήρ του Χριστού, «σήμερα είμαι και αύριο δεν θα είμαι. Αλλά να θυμηθήτε αυτό που θα σας ειπώ. Στην Ανθρωπότητα θα έλθουν πολλά δεινά. Αιτία των δεινών που υπάρχουν και αυτών που έρχονται, και μάλιστα του αίματος που χύνεται στους διαφόρους πολέμους, είναι οι εκτρώσεις... Τα έμβρυα αυτά, τα οποία δεν θεωρούν πολλοί ιατροί ότι είναι πλήρεις άνθρωποι, εκδικούνται…

Γιά το αμάρτημα αυτό, όταν δεν υπάρξη πραγματική μετάνοια, δεν υπάρχει έλεος!

"Εξεικονισμένο και μη εξεικονισμένο", έστω και μιάς ώρας να είναι η σύλληψις, το παιδί αυτό κατά την ημέρα της κρίσεως θα αναστηθή, όπως όλοι οι άνθρωποι, σε ηλικία τριάντα τριών ετών, αλλά τυφλό, λόγω του ότι δεν εβαπτίσθη. Και θα ζητήση τον λόγο από την μητέρα του, γιατί το έστειλε έτσι αφώτιστο.

Ποιός της είχε δώσει αυτό το δικαίωμα;;;

Θα προτιμούσα να σας ασπασθώ κατά την κηδεία σας νεκρές ως πόρνες, παρά ως μητέρες με εκτρώσεις…»!

 

Μας διηγείται μία μαθήτρια του π. Γερβασίου:

«Μία γυναίκα είχε επισκεφθή τον παππούλη και του είπε ότι έχει κάνει επτά εκτρώσεις.

Τότε ο Γέροντας της είπε: “Θα φας επτά μαχαιριές”.

Πέρασε καιρός και όταν την ξαναείδαμε την ερωτήσαμε τί κάνει, και εκείνη απάντησε ότι: “Πάω να κάνω το έβδομο χειρουργείο…”»!!

 

Πηγή: «Ο Άγιος Γερβάσιος των Πατρών» Τόμος Α’ – Παναγιώτου Αντ. Λόη