Πέμπτη 27 Ιουλίου 2023

ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΕΖΗΣΑΜΕ!!!

 

Μετά από εξάωρη συζήτηση,παρισταμένων και τρίτων προσώπων, με έναν ευγενέστατο ιατρό, που ήταν στα τελευταία του λόγω βαρυτάτης επιδεινώσεως τής υγείας του από μεταστατικό καρκίνο, αλλά δυστυχώς, μέχρι τέλους της συζητήσεως, εδήλωνε αγνωστικιστής και άθεος, πλην όμως, εθαύμασε την επιχειρηματολογία του σοφού αειμνήστου π. Επιφανίου Θεοδωροπούλου, ο αοίδιμος γέροντας του είπε:

"Γιατρέ μου, διακρίνω στο βάθος της ψυχής σου καλοπροαίρετη διάθεση. Πιστεύω, λοιπόν, ότι, ο Θεός δεν θα σε αφήσει. Θα εθεωρούσες ότι  προσβάλλει τις αθεϊστικές ιδέες σου μιά μικρή επίκληση;;"

Ο γιατρός εδέχθηκε να την ακούσει.

Τότε, ο γέροντας τού είπε το εξής καταπληκτικό:

«Εάν συμφωνείς, να λες καθημερινώς το εξής: “Εσύ, που κάποιοι αποκαλούν Θεό, αλλά εγώ δεν σε πιστεύω, εάν υπάρχεις, έλα να με βρεις”!».

Ο γιατρός, αφού γιά λίγο το επεξεργάσθηκε μέσα του, απάντησε στον πατέρα Επιφάνιο:

«Συμφωνώ και σας υπόσχομαι ότι, από σήμερα κιόλας, θα αρχίσω να το λέω, διότι δεν είναι καν τύπος προσευχής και δεν θίγει το ιδεολογικό μου υπόβαθρο».

Μετά από λίγες ημέρες, ο γιατρός έφυγε γιά την Αγγλία, γιά να χειρουργηθή, επειδή η βαρυτάτη ασθένεια του (με μεταστάσεις ακόμη και στα οστά...),  είχε φθάσει στο τελευταίο στάδιο, όπως προαναφέραμε.

Από εκεί, ετηλεφώνησε στον μακαριστό Γέροντα, λίγο μετά το χειρουργείο, λέγοντάς του συγκινημένος λίγες λέξεις:

«Πάτερ, ο Θεός ήλθε και με βρήκε!! Εξωμολογήθηκα και εκοινώνησα, λίγο πριν μπω στο χειρουργείο και τώρα, νοιώθω έτοιμος και ειρηνικός να συναντήσω τον Χριστό μας φεύγοντας, πολύ σύντομα, από αυτή την ζωή!! Όσες ευχαριστίες και να σας απευθύνω, είναι πολύ-πολύ μικρές και λίγες!!»!!!

Μετά από λίγα εικοσιτετράωρα, ο γέροντας ειδοποιήθηκε ότι ο γιατρός εκοιμήθη!!