Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ, ΣΥΝΕΤΗ ΚΑΙ ΣΟΦΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ!!


 

«Στο μονοπάτι της ζωής, θα συναντήσετε ανθρώπους, που θα σας πλησιάσουν, προσπαθώντας να εκμεταλλευθούν τις ευαισθησίες σας, την καλωσύνη και την αγαθότητά σας... Θα κάνουν τα πάντα, γιά να συνδεθούν μαζί σας, αφού έχουν νοιώσει το χάρισμά σας, να βοηθάτε και να δίνεσθε στους άλλους.

Στην αρχή θα σας αποθεώσουν, αλλά μην ξεχνάτε ότι, ο προδότης είναι πάντα κάποιος που μας εδόξασε… Θα  σας τονίζουν το πόσο υπέροχος άνθρωπος είσθε... Αλλά με την πάροδο του χρόνου, και αφού έχουν παίξει με την ψυχή σας, ο θαυμασμός θα γίνεται αδιαφορία, απομάκρυνση και λήθη. Απλά και μόνο, διότι δεν θα εξυπηρετήτε πιά τις ανάγκες τους.

Οι άνθρωποι αυτοί, ποτέ δεν νοιάσθηκαν πραγματικά γιά εσάς, αλλά μονάχα γι’ αυτό που τους δίνατε. Γιά εκείνο που έπαιρναν από εσάς και όχι γιά εσάς. Αρχίστε να λέτε “όχι”, και θα διαπιστώσετε την αχαριστία να ξεπροβάλλη μπροστά σας. Οι αχάριστοι άνθρωποι, όταν σταματήσουν να παίρνουν, χάνονται και εξαφανίζονται, ψάχνοντας το επόμενο θύμα τους... Φροντίσθε, να μην είσθε εσείς...»!!

π. Χαράλαμπος Βασιλόπουλος (1910-1982)