Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ… ΤΥΡΑΝΝΙΣΚΟΙ


     Λέγει ο Μέγας Φώτιος στο περίφημο έργο του «Ο ΗΓΕΜΩΝ»:

«Αρετή του ηγέτη είναι όχι (!!!) το να εξοντώνει τους υπηκόους του, αλλά το να τους αυξάνει και να τους κάνει καλύτερους».
(Μ.Φωτίου «ο Ηγεμών»,47). 
     Είναι δυνατόν να γίνει σύγκριση ανάμεσα σ’αυτό  το πρότυπο του ηγέτη και σ’αυτούς που κυβερνούν τα τελευταία χρόνια τον γήϊνο κόσμο και ασφαλώς, την ταλαίπωρη Πατρίδα μας;;;
      Δεν χρειάζεται να επικαλεστούμε την τελειότητα ούτε καν να ψάξουμε για περισσότερα και ακριβέστερα κριτήρια. Αρκεί αυτό, το οποίο αναφέρει στην παραπάνω περίφημη ρήση του ο Μέγας Φώτιος.
   Μ’αυτό, λοιπόν, και μόνο το κριτήριο πώς θα κρίνουμε τους δικούς μας, για παράδειγμα, ηγέτες, που μας κυβερνούν τις τελευταίες δεκαετίες;;;
-          Προστατεύουν τους ανθρώπους, που εκλήθησαν να κυβερνήσουν;;;

-      Ενδιαφέρονται για την αύξηση του πληθυσμού, ούτως ώστε να επιβιώσει (ο Λαός) και στο μέλλον;;;

-      Ποια ποιότητα ζωής προσφέρουν σ’αυτόν τον ταλαίπωρο κόσμο, για να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες διαβίωσής του;;;

-      Κυρίως, τι πράττουν και τι παράδειγμα δίδουν, με σκοπό να ανέβη το πνευματικό επίπεδο και να επικρατήσουν οι ανώτερες αξίες, που καθιερώνουν τον άνθρωπο ως ζωντανή εικόνα του Θεού;;;
Η απάντηση σ’αυτά τα ερωτηματικά είναι όντως τραγικά καταλυτική…!
-     Ως προς το πρώτο ερωτηματικό, η καθημερινότητα ζωγραφίζει με κατάμαυρα χρώματα την φοβερή πραγματικότητα…  Ληστείες..! Υπεξαιρέσεις..! Εμπόριο ναρκωτικών..! Απειλή διαρκής από εγκληματικά στοιχεία ημεδαπά και αλλοδαπά..! Κατάλυση των συνόρων, με αποτέλεσμα την εισβολή και τον εποικισμό από εκατομμύρια λαθραίους και μη, αλλοεθνείς και αλλοπίστους..! Τρομοκρατία στο ζενίθ..! Αίσθηση παντελούς ελλείψεως προστασίας του πολίτη, με συνέπεια τον φόβο και την ανασφάλεια..! Και μύρια όσα άλλα..!
-     Ως προς το δεύτερο ερωτηματικό, η φρικιαστική απάντηση έρχεται μέσα από τις εκατοντάδες χιλιάδων εκτρώσεις κάθε χρόνο (από το 1986, μέχρι και τις αρχές του 2018, ακούσατε!!  ακούσατε!! 13.000.000 (δεκατρία εκατομμύρια) εκτρώσεις, βάσει των επισήμων στοιχείων..!) με αποτέλεσμα την κάθετη μείωση του πληθυσμού και το να έχουμε μετατραπεί σε χώρα Γερόντων..!
-     Ως προς το τρίτο ερωτηματικό, δεν μας χρειάζονται οι οικονομικοί δείκτες, από την στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, αν δεν ευρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας το έχουν ήδη προσεγγίσει επικίνδυνα..!
-    Ως προς το τέταρτο ερωτηματικό, αντί να πούμε οτιδήποτε, καλύτερα να κλαίμε με μαύρο δάκρυ..! Η Αθεΐα προβάλλεται ως πρότυπο από τους κυβερνώντας..! Η πολεμική, εναντίον όλων των εθνικών ιδεωδών είναι καταφανέστατη..! Η διάλυση της οικογένειας, είναι πλέον δεδομένη, με τα διαζύγια να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο..! Η ανηθικότητα και η διαστροφή, σ’όλα τα επίπεδα, όχι μόνο νομιμοποιούνται, αλλά και επιβραβεύονται..! Οι παραδοσιακές αξίες θεωρούνται οπισθοδρόμηση, συντηρητισμός και μεσαίωνας..!
     Μετά από όλα αυτά, ας χαρακτηρίσει ο καθένας όχι μόνο αυτούς που μας κυβερνάνε, αλλά και τον εαυτό του όταν τους επιλέγει…!