Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΤΟ ΝΟ 1 ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΩΣ ΛΑΟΣ!!! - ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ.

     Ο ευρωπαϊκός ανθρωπισμός - ουμανισμός, ο οποίος έχει κέντρο τον άνθρωπο και όχι το Θεό και που τον δεχθήκαμε στη ζωή μας, ως ξενόφερτο φρούτο της Δύσης, όταν μας ήρθε μετά το 1821, είναι το Νο 1 Αμάρτημα των Ελλήνων ως Λαός (όχι ως πρόσωπα) μέχρι και σήμερα, όπου εξελίσσεται με καλπάζοντα ρυθμό και το οποίο συνιστά ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ. 
    Το βίντεο περιλαμβάνει αποσπάσματα από ομιλία του μακαριστού πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου για το θέμα αυτό, που έγινε στις 25/4/1983, η οποία είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ, με δεδομένο οτι το κακό είναι πλέον πολλάκις μεγαλύτερο στην πατρίδα μας... Σήμερα ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ, που σχετίζονται με αυτόν τον δυτικό ανθρωπισμό - ουμανισμό, έχουν ήδη γίνει ΝΟΜΟΙ του Ελληνικού Κράτους και όπως λέει και ο Άγιος Παΐσιος: "Όταν παραβαίνει ένας άνθρωπος μια εντολή του Ευαγγελίου, ευθύνεται μόνον αυτός. Όταν όμως κάτι, που αντίκειται στις εντολές του Ευαγγελίου γίνεται από το Κράτος Νόμος, τότε ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΗΘΕΙ !!!"
     Ακολουθούν αποσπάσματα από την ομιλία:

     "Κἂν ὁλόκληρος δὲ λαὸς ἁμάρτῃ, οὐ νικᾷ τὴν τοῦ Θεοῦ φιλανθρωπίαν." ('Αγιος Κύριλλος) ... ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΦΟΒΕΡΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ. Όταν λέγω αυτή τη στιγμή βέβαια, 160 τόσα χρόνια, να εξηγούμεθα, δηλαδή μετά το 1821... Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΑΜΑΡΤΑΝΕΙ, ΟΣΟ ΔΕΝ ΑΜΑΡΤΑΝΕ ΤΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. Ως λαός το ξαναλέγω. Και ποιά ήταν η αμαρτία του λαού μας; ... Όταν εκείνοι που ήσαν στην Ευρώπη, Έλληνες και είχαν σπουδάσει έξω και δεν είχαν ζήσει τις λαχτάρες του λαού μας, αλλά ζούσαν στην ασφάλεια της Ευρώπης και εκεί εσπούδαζαν, αυτοί είχαν προ πολλού χάσει την Ελληνική τους και την Ορθόδοξή τους ταυτότητα... ....όταν η Ελλάς ελευθερώθηκε, θέλησαν να‘ ρθούν στην Ελλάδα και να τον κυβερνήσουν τον λαό μας... ...μορφωμένοι αυτοί πλέον, αλλά και μπολιασμένοι με τον δυτικόν ουμανισμόν, για να εκτοπίσουν την Ορθοδοξία και την Εκκλησία μας και να εισαγάγουν αυτόν τον ΔΥΤΙΚΟΝ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟΝ.
     Σημειώσατε ότι ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ, ΤΟ ΦΟΒΕΡΟΝ ΑΜΑΡΤΗΜΑ, ΤΟ ΠΑΜΕΓΙΣΤΟΝ ΑΜΑΡΤΗΜΑ... που.... στοιχειοθετεί ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΝ. ...
      Και τι δεν προσέβαλε αυτό το πνεύμα. Προσέβαλε ακόμη και την Θεολογική μας Σχολή Αθηνών, η οποία έβγαλε θεολόγους, οι οποίοι εγίνοντο μετά Επίσκοποι... ...Κι έτσι η Εκκλησία μας άρχισε να χάνει από τους Επισκόπους της σιγά-σιγά το Ορθόδοξό της φρόνημα, διότι οι διδάσκοντες καθηγηταί, πάρα πολλές φορές, πλην εξαιρέσεων, δεν είχαν Ορθόδοξο φρόνημα. 
    ...μέχρι που μπήκαμε στην ΕΟΚ... αυτό το αμάρτημα συνεχίζει,... αυτός ο σκοπός υπήρχε: Ο,ΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΟΔΩΝ, ΝΑ ΠΕΤΑΧΤΕΙ ΕΞΩ. 
     ...Επόμενον ήτανε στην αρχή ο λαός να έχει μεγάλη αντίσταση. Τώρα η αντίστασή του όλο και μικραίνει και μικραίνει, και ερχόμενο αυτό το πνεύμα διαρκώς να επιβληθεί, Ο ΛΑΟΣ ΠΙΑ, Ή ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ, Ή ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΙΑ, αποδέχεται αυτό το ουμανιστικό πνεύμα της Δύσεως και απεμπολεί αυτό που είχε πατρογονικό. Αυτό είναι το μεγάλο μας και ΤΟ ΥΠ' ΑΡΙΘΜΟΝ 1 ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ... 
    ...Και σαν συμπέρασμα, εγώ θα σας έλεγα...: ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, Ο ΛΑΟΣ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΠΟΙΜΑΝΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΕΘΑ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΙΜΑΝΟΥΜΕ. Λυπούμαι που το λέγω. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ !!! 
    ...Λοιπόν, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΜΙΚΡΥΝΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΧΑΣΟΜΕ ΚΑΙ ΕΔΑΦΗ !!! Κι αυτό, να βάλει ο Θεός το χέρι Του ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΜΑΣ. ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ !!! 
    ...ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΙΚΡΥΝΑΜΕ και η Κωνσταντινούπολις έμεινε μόνο μία πόλις, εκείνη η παλιά μεγάλη ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ, ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ. Ακούστε κάτι: ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ... 
    ...και στα ΣΟΔΟΜΑ ένας λαός είχε αμαρτήσει αλλά ο Θεός τελικά δέχεται αν παρέμεναν 10 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ να μην καταστρέψει ένα ολόκληρο λαό, που σημαίνει: ΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΟΔΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΤΗΣ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ,... 
   ...ΤΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΙΣΩΣ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ, ΑΝΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΕΝΕΚΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝΕ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΙ. ...Αν με ρωτήσετε: Ποιά είναι Η ΥΨΗΛΟΤΕΡΑ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΤΟΥ, θα σας έλεγα είναι αυτή: ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΜΑΡΤΑΝΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ... ...ΑΣ ΜΕΤΑΝΟΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΟΥ και να είστε σίγουροι, αν ο Θεός κρίνει, δεν θα τιμωρήσει την Πατρίδα μας, ΑΝ ΔΕΙ ΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΕΣΤΩ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ..."