Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

«ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΔΟΞΑΣΑΤΕ»!!!



Όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί γνωρίζουμε ότι, από σήμερα, την εορτή των Εισοδίων, εισερχόμεθα επίσημα στην Χριστουγεννιάτικη περίοδο.
Η Παναγία μας είναι Εκείνη, που μέσα από την εορτή των Εισοδίων Της, προβάλλεται ως ο Θεοδόχος Ναός, διότι εχώρησε εις τα σπλάγχνα της, εξ άκρας συλλήψεως, τον Ενυπόστατον Υιόν και Λόγον του Θεού (Ενωμένον, εννοείται, με την ανθρώπινη φύση) και εκυοφόρησε τον Θεάνθρωπον Ιησούν Χριστόν!!!
         Γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο, από σήμερα ψάλλει χαρμόσυνα η Εκκλησία μας το: «Χριστς γεννται, δοξάσατε· Χριστς ξ ορανν, παντήσατε»!!!
Τι καλλίτερο, λοιπόν, κι εμείς να αρχίσουμε την πνευματική μας προετοιμασία για τα Χριστούγεννα από σήμερα, με την ευλογημένη νηστεία, που είναι απόλυτη ως προς την αμαρτία (δηλαδή, ποτέ διάπραξη αμαρτιών!!) και σχετική ως προς τις τροφές (επειδή αυτό το τεσσαρακονθήμερο, μέχρι της παραμονής των Χριστουγέννων, δεν καταλύουμε γαλακτερά και κρέατα), την εντονώτερη προσευχή και την εσωτερική μας κάθαρση, με το μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως!!
Είναι βέβαιο ότι, εάν το παρόν ευλογημένο στάδιο, το διατρέξουμε με ένα τέτοιο αγιασμένο τρόπο, θα εορτάσουμε πραγματικά Χριστούγεννα και, όντως, ο Χριστός θα γεννηθή μέσα μας και θα μας αναγεννήσει!!!

Δρομοκήρυξ.