Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Ο ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΟ.


Μετά την κοίμηση του Μεγάλου Κωνσταντίνου, οι υιοί του διεμοίρασαν το Βασίλειό του και ο Κωνστάντιος πήρε τα μέρη της Ανατολής. Ενώ ευρισκόταν στην Αντιόχεια, ασθένησε σοβαρά και κανείς γιατρός δεν μπορούσε να τον θεραπεύσει. Μια νύκτα είδε στον ύπνο του Άγγελο Κυρίου, να του δείχνει χορό Επισκόπων, στο μέσον του οποίου στέκονταν δύο, ως αρχηγοί και προεξάρχοντες των άλλων.
«Βλέπεις εκείνους τους δύο Επισκόπους, Βασιλιά;», τον ερώτησε ο Άγγελος του Κυρίου. «Μόνον αυτοί δύνανται να σε θεραπεύσουν».
Διέταξε λοιπόν ο Κωνστάντιος να συγκεντρωθούν στο παλάτι του όλοι οι Επίσκοποι της Ανατολικής Αυτοκρατορίας, για να ανακαλύψει εκείνους που είχε δει στο όραμά του.
Ο Μέγας Σπυρίδων, υποτασσόμενος στο Βασιλικό πρόσταγμα, έφθασε στην Αντιόχεια, συνοδευόμενος από ένα φίλο του, ο οποίος αργότερα έγινε  Επίσκοπος, και ήταν ενάρετος και άγιος άνθρωπος, και το όνομα του ήταν  Τριφύλλιος, Μόλις τους είδε ο Κωνστάντιος εγονάτισε μπροστά στον Άγιο Σπυρίδωνα και, με δάκρυα στα μάτια, εζήτησε την ευχή του. Όταν ο Άγιος άγγιξε με το χέρι του το κεφάλι του Βασιλιά, αυτός αμέσως έγινε καλά!!

Πηγή: ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΑΞΑΡΙΣΤΗΣ.
Από το βιβλίο: Η Ζωοφιλία των Αγίων και η Αγιοφιλία των ζώων.
Εκδόσεις "Ο Άγιος Στέφανος".