Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Η ΣΙΓΗ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ.

Ο Ιερομόναχος Χριστόδουλος Καπέτας, Γέροντας του Ιβηρίτικου Κελλίου των Αγίων Πέτρου και Ονουφρίου, διηγήθηκε γιά την πρώτη του συνάντηση με τον Πατέρα Παΐσιο:

«Ακούγαμε γιά τον Γέροντα ότι μιλά με τα ζώα και τα πουλιά, ότι πιάνει τα φίδια με τα χέρια του, αλλά εγώ προσωπικά δεν τα πίστευα. Θεωρούσα ότι είναι λόγια του κόσμου και λέγονταν γιά ν' αποκτήσει ο Γέροντας όνομα και φήμη.
Όταν αποφοίτησα από την Αθωνιάδα, το 1971, αρχές Ιουλίου, μ' έναν πνευματικό αδελφό μου ονόματι Κωνσταντίνο Λύτρα, από την Κατερίνη, επισκεφθήκαμε τον Γέροντα στο Κελλί του Τιμίου Σταυρού.
Φθάσαμε εκεί το πρωΐ, γύρω στις εννιάμισυ η ώρα, και μας υποδέχθηκε ο Γέροντας στο υπαίθριο Αρχονταρίκι, στην ελιά. Αφού μας κέρασε από ένα ξερό σύκο και δύο-τρία φουντούκια και νεράκι, άρχισε να μας ομιλεί γιά διάφορα πνευματικά θέματα.
Η περιοχή είχε πολλά πουλιά, κυρίως αηδόνια, τα οποία κελαϊδούσαν καί ήταν κουραστικά. Μας δυσκόλευαν στην συζήτηση. Οπότε σε μιά στιγμή ακούμε τον Γέροντα να λέει:
- Κοπάστε (δεν είπε σωπάστε) ευλογημένα, αφού βλέπετε ότι έχω συζήτηση. Όταν τελειώσω εγώ, τότε ν’ αρχίσετε εσείς.
Αυτομάτως τα πουλιά «κόπασαν», χωρίς να κουνηθούν καθόλου από την θέση τους.
Τόσο εντυπωσιασθήκαμε από το γεγονός αυτό, ώστε με βαθειά συγκίνηση, στην συνέχεια, παρακολουθούσαμε την συζήτηση. Αυτό ήταν και μιά μυστική απάντηση σε μένα προσωπικά, που είχα αυτήν την αμφιβολία γιά τον Γέροντα. Ας με συγχωρέσει που το αναφέρω μετά την κοίμησή του καί ζητώ να έχω την ευχή του»!!


Πηγή: ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ.
Από το βιβλίο: Η Ζωοφιλία των Αγίων και η Αγιοφιλία των ζώων.
Εκδόσεις "Ο Άγιος Στέφανος".