Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

«ΟΠΟΥ ΕΣΤΙΝ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΥΜΩΝ ΕΚΕΙ ΕΣΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΥΜΩΝ» (Ματθ. ΣΤ’ 21’)!!!



«Δεν πλουταίνει ο άνθρωπος με χρήματα, αλλά πλουταίνει από τα καλά του έργα»!!!

 Στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης (1797-1864).

          
     Ένας από τους πιό αγνούς ήρωες του Απελευθερωτικού Αγώνα μας από τον Τουρκικό ζυγό, ο περίφημος Στρατηγός Ιωάννης Μακρυγιάννης, μας άφησε ιερές συμβουλές και παρακαταθήκες, μέσα από τις πνευματικές αλλά και τις ηρωικές του εμπειρίες.
    Τα αθάνατα «Απομνημονεύματά» του, μας παραδίδουν μαθήματα απλά και συγχρόνως, σοφά και εμπνευσμένα, που θα έπρεπε, να διδάσκωνται σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης!!
    Δυστυχώς, η Νεοελληνική Παιδεία, έχει λησμονήσει αυτές τις αθάνατες παρακαταθήκες και έχει στραφή από τους επιτηδείους και πονηρούς στην αναζήτηση της ανώφελης γνώσης, που αποβλέπει στο αγχωτικό κυνήγι, με όνειρο το γέμισμα της τσέπης και εφιαλτική κατάληξη το… άδειασμα της ψυχής…!
    Πόσο εύγλωττα, ο φτωχός κατά κόσμον αλλά πλούσιος κατά Θεόν, «μπάρμπα-Γιάννης Μακρυγιάννης» (κατά τον θυμόσοφο τραγουδοποιό), βάζει τα πράγματα στην θέση τους και «θέτει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων»!!!
    Απλά τα πράγματα, αλλά τόσο ΑΛΗΘΙΝΑ: Τα καλά έργα πλουτίζουν τον άνθρωπο, γεμίζουν την καρδιά και μένουν αθάνατα, και όχι τα χρήματα και τα υλικά κτήματα, που έχουν πολύ σύντομη ημερομηνία λήξεως.