Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΑΔΙΑΚΡΙΤΟΥ ΥΠΑΚΟΗΣ!!

        Κάποτε επήγαν σε ένα Μοναστήρι πέντε νεαροί και εζήτησαν να γίνουν Μοναχοί. Ο Ηγούμενος τους εδέχθηκε και τους έβαλε να κάνουν διάφορες εργασίες. Μιά ημέρα τους έστειλε στον κήπο να φυτέψουν λάχανα.
        «Πώς να τα φυτεύουμε, Γέροντα;», ρώτησε ο ένας απ’ αυτούς τον Ηγούμενο.
        Τότε, ο Ηγούμενος τους υπέδειξε, να βάζουν το βλαστάρι μέσα στο χώμα, ενώ την ρίζα να την αφήνουν στον αέρα. Οι τρείς από τους πέντε νέους πήγαν στον κήπο να φυτέψουν τα λάχανα έντονα προβληματισμένοι.
        «Φαίνεται ότι, ο Ηγούμενος δεν ξέρει τίποτε από λάχανα και κήπους…», έλεγαν και ξανάλεγαν οι τρεις νέοι. «Έτσι φυτεύουν τα λάχανα, με τις ρίζες στον αέρα;; Η δουλειά πρέπει να γίνει σωστά…», και εφύτεψαν τελικά τα λάχανα με τις ρίζες στο χώμα και τα βλαστάρια έξω.
        Οι άλλοι δύο νέοι, σιωπούσαν και φύτεψαν τα λάχανα όπως τους είχε ορίσει ο Ηγούμενος.
        Μετά από λίγο, εμφανίσθηκε ο Ηγούμενος και είδε την εργασία των νέων. Απευθυνόμενος ερώτησε τους τρείς νεαρούς, που είχαν κάνει το δικό τους: «Ποιός σας είπε, να φυτέψετε τα λάχανα μ’ αυτόν τον τρόπο;».
        Εκείνοι προσπάθησαν να δικαιολογηθούν εξηγώντας στον Ηγούμενο ότι, η κηπευτική καθώριζε τον τρόπο που ακολούθησαν, ο οποίος ήταν διαφορετικός από αυτόν που τους ώρισε.
        Ο Ηγούμενος τότε τους διέκοψε και τους είπε: «Γιά κηπουροί κάνετε και θα προκόψετε στα σίγουρα. Πηγαίνετε λοιπόν να γίνετε κηπουροί... Γιά Μοναχοί όμως, με αυτό το πνεύμα αντιλογίας και ανυπακοής, δεν κάνετε…».

Πηγή φωτογραφίας: pemptousia