Κυριακή 11 Απριλίου 2021

Η ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΣΩΣΤΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!

 

        << Ένας Βασιλιάς είχε πολλούς υπηκόους, τους οποίους υπεραγαπούσε. Μία ημέρα, έκανε σ’ όλους από ένα δώρο. Τους έδωσε από ένα πουγκί γεμάτο χρυσά νομίσματα. Το πήραν οι άνθρωποι, το άνοιξαν και άρχισαν να μετράνε τα νομίσματα. Μετρούσαν, μετρούσαν... Όλοι ευρήκαν το ίδιο ποσό. Μέσα σε κάθε πουγκί υπήρχαν 8.760 χρυσά νομίσματα! Μεγάλο το ποσό!
        Ο Βασιλιάς έκανε αυτή την προσφορά από καλωσύνη, ώστε οι άνθρωποι να χρησιμοποιήσουν τα νομίσματα γιά το δικό τους καλό και των άλλων. Αλλά αυτοί, τί έκαναν;;; Mπορείτε να φαντασθήτε;;; Αντί με τα νομίσματα αυτά να βοηθήσουν το σπίτι τους και την Κοινωνία τους, πήγαν στο ποτάμι, άνοιξαν τα πουγκιά και άρχισαν να πετάνε ένα-ένα τα χρυσά νομίσματα μέσα στο νερό…! Όλα τα πέταξαν στο ποτάμι…         Αν ήταν κάποιος εκεί και τους έβλεπε, τί θα έλεγε;; Ότι αυτοί τρελλάθηκαν... Αυτή είναι η παραβολή, αγαπητοί μου. Ποιός είναι ο Βασιλιάς αυτός;; Είναι ο Θεός!!! Ποιοί είναι οι άμυαλοι υπήκοοι;; Εμείς… Και ποιός είναι αυτός ο αριθμός 8.760;; Είναι οι ώρες που έχει όλος ο χρόνος, από την 1η Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου!
        Αξιοποιήσαμε αυτές τις ώρες, με μελέτη της Αγίας Γραφής, με προσευχή, με νηστεία, με μετάνοια και εξομολόγηση, με Εκκλησιασμό και Θεία Κοινωνία;; Ή μοιάζουμε μ' αυτούς που πέταξαν στο ποτάμι, όλα τα χρυσά νομίσματα;; Κάντε μία έρευνα στον εαυτό σας, έναν υπολογισμό...
        Αν μπορούσαμε, αγαπητοί μου, ν' ακούσουμε, τί ζητούν οι κολασμένοι στον Άδη, ξέρετε τί θέλουν;; Μιά στιγμή, ένα δευτερόλεπτο, να ξαναγύριζαν στη ζωή, γιά να πουν: «Ήμαρτον» και «Μνήσθητί μου, Κύριε, όταν έλθης εν τη Βασιλεία Σου»!!!
        Γι' αυτό, εμείς μην χάνουμε καιρό!! Ας συναισθανθούμε τί χάσαμε, ας μετανοήσουμε, ας κλάψουμε!! Και στο εξής, να προσπαθήσουμε όλες οι ώρες ν' αξιοποιηθούν!! Όλες οι ώρες, όλες οι μέρες, όλες οι βδομάδες, όλη η ζωή μας να είναι κοντά στο Θεό, κοντά στους Αγγέλους, κοντά στην Παναγιά, γιά να έχουμε την ευλογία του Χριστού εις Αιώνας Αιώνων αμήν!! >>!!!

 

Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης