Σάββατο 17 Απριλίου 2021

Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΗΓΕΤΗΣ, ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΑΙΩΝΟΣ!!

 

        Όταν ο Γκάντι σπούδαζε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, είχε έναν καθηγητή του οποίου το επίθετο ήταν Peters και ο οποίος δεν τον συμπαθούσε καθόλου.
        Κάποια ημέρα, ο καθηγητής Peters, έπαιρνε το μεσημεριανό του γεύμα, στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου, όταν ο Γκάντι ήλθε με τον δίσκο του και κάθησε δίπλα του.
        Σοβαρά ενοχλημένος ο υπερόπτης καθηγητής είπε στον Γκάντι: «Κύριε Γκάντι, δεν γνωρίζετε ότι, ένας χοίρος και ένα περιστέρι δεν κάθονται μαζί κατά τη διάρκεια του φαγητού τους;». Και η απάντηση του Γκάντι ήταν: «Μην ενοχλήσθε, κ. καθηγητά, θα πετάξω παραπέρα…», και λέγοντας αυτά, πήγε και κάθησε σε κάποιο άλλο τραπέζι.        
        Πράσινος από τα νεύρα του ο καθηγητής Peters, θέλησε να πάρει τη «ρεβάνς», στις επόμενες εξετάσεις. Ο Γκάντι όμως απάντησε ορθότατα, σε όλες τις δύσκολες ερωτήσεις του. Τότε ο καθηγητής Peters, περιπαικτικά, του έθεσε μία τελευταία ερώτηση: «Κύριε Γκάντι, τί θα κάνατε αν περπατώντας στον δρόμο βρίσκατε ένα πακέτο γεμάτο σοφία και ένα άλλο γεμάτο λεφτά;; Ποιό από τα δύο πακέτα θα διαλέγατε;;».
        Χωρίς να το πολυσκεφθή ο Γκάντι, του απάντησε: «Σίγουρα το πακέτο με τα χρήματα». Τότε ο καθηγητής Peters μ' ένα χαμόγελο γεμάτο ειρωνεία του είπε: «Αν ήμουν στη θέση σας, θα έπαιρνα αυτό με τη σοφία! Δεν νομίζετε…;;;». Και ο Γκάντι του ανταπάντησε με απάθεια: «Ο καθένας διαλέγει αυτό που του λείπει…».
        Ο καθηγητής Peters, μετά την απάντηση του φοιτητή του, έγραψε, κατακίτρινος από την «πληρωμένη» απάντηση του Γκάντι, στην κόλλα του διαγωνίσματος: «Ηλίθιος» και την έδωσε στον Γκάντι. Αυτός, πήρε την κόλλα του διαγωνίσματος και, αμέσως μετά, πάει στον υπερφίαλο καθηγητή του και του λέει: «Mr. Peters, υπογράψατε το γραπτό μου, αλλά ξεχάσατε να το βαθμολογήσετε»!!