Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΝΕΜΕΝΟΥ ΠΑΤΕΡΑ!!

 

«ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ»!!

             Είμεθα απολύτως πεπεισμένοι, όπως αναφέραμε σε σχετική προηγουμένη ανάρτησή μας (βλέπε εδώ: dromokirix.gr), περί του ότι, ο ανθρωποκτόνος εχθρός μας, όταν με τις παραβάσεις και αστοχίες μας του παραχωρούμε δικαιώματα, επιφέρει μεγάλες και ανυπολόγιστες καταστροφές, όπως η πρόσφατη τραγωδία στην περιοχή των «Τεμπών»…

Είναι, όμως, βέβαιο ότι, σύμφωνα και με την γνωστή παροιμία «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά», κάποια από τα θύματα και του τραγικού αυτού γεγονότος ήσαν αθώοι άνθρωποι και μάλιστα, όπως από το ως άνω βίντεο αποδεικνύεται, υπήρξαν και ευλογημένα παιδιά του Χριστού!

Διατί αυτό συμβαίνει, ασφαλώς και δεν το γνωρίζομε, αλλά είμεθα σίγουροι ότι, αυτό το επιτρέπει ο Θεός, μέσα από τις Πανάγαθες και Ανεξιχνίαστες Βουλές Του, όπως ακριβώς συμβαίνει με όλα τα λυπηρά της ζωής. Επί παραδείγματι, πάσχουν από ανίατες ασθένειες ή από πόνο ανείπωτο διά την εκδημία στενών προσφιλών προσώπων (π.χ. παιδιών και εγγονιών) μέσα από αιφνιδίους ή επωδύνους  θανάτους, όχι μόνο οι αμαρτωλοί, αλλά ακόμη και οι Άγιοι.

Εξ ίσου αληθές, όμως, είναι ότι, οι ευλογημένοι άνθρωποι, μέσα από τέτοιες ανθρώπινες απώλειες και τραγωδίες, δοκιμάζονται και εξαγιάζονται, ενώ εμείς οι υπόλοιποι, εάν τις εισπράξωμε θετικά και ταπεινά, ξεχρεώνομε και κάποια χρεόγραφα αμαρτιών... Ας σημειώσωμε επίσης ότι, οι όντως άνθρωποι του Θεού (οικογενειακό περιβάλλον, συγγενείς και φίλοι των θυμάτων), αντιμετωπίζουν τέτοιες φοβερές καταστάσεις ναι μεν με πόνο βαθύ και ανείπωτη θλίψη, αλλά συγχρόνως, με πολλή καρτερία και υπομονή και βέβαιη πίστη και εμπιστοσύνη εις τον Θεόν! Δι’ αυτό και οι αντιδράσεις των πιστών αυτών ανθρώπων είναι πάντοτε μετρημένες, ισορροπημένες, χωρίς κραυγές και ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα!

Δια να μην μακρηγορούμε, ας αναφέρωμε τέλος ότι, αυτό το καταπληκτικό βίντεο αξίζει όλοι με πολλή προσοχή και επανειλημμένως να παρακολουθήσωμε, διότι αποτελεί μία Θαυμαστή Απόδειξη αυτής της μεγάλης Αλήθειας, περί της κατά Χριστόν αντιμετωπίσεως του μεγάλου πόνου από τους αληθινά πιστούς ανθρώπους!!

Ομιλεί, με συγκλονιστικό τρόπο, στην κηδεία του ευλαβούς παιδιού του, που σκοτώθηκε στα «Τέμπη», ο πονεμένος ιερέας-πατέρας του!!

Διά να μην προκαταλάβωμε, όλους όσοι παρακολουθήσετε την μοναδική στο είδος της (!!) αυτή ομιλία, απλώς να συστήσωμε στον καθένα, να σκεφθή ώριμα, πώς εκφράζεται ο πραγματικά πονεμένος αλλά πιστός άνθρωπος του Θεού(!!) και πώς ο απελπισμένος, που δεν πιστεύει στον Θεό...

Όταν, με το καλό και με πολλή προσοχή, παρακολουθήσετε αυτό το δεκαεξάλεπτο, να είσθε βέβαιοι ότι, θα αισθανθήτε την εσωτερική ανάγκη, όπως την ενοιώσαμε και εμείς, να υποκλιθήτε με ευλάβεια και να ασπασθήτε το ευλογημένο χέρι του πονεμένου και πιστού ήρωα, ιερέα-πατέρα!!

Μακάρι, αυτή η βιντεοσκοπημένη ομιλία, να μεταδιδόταν από όλα τα Μ.Μ.Ε., ανεξαρτήτως πολιτικής ή ιδεολογικής τοποθετήσεως.   

 

Καλή παρακολούθηση.

 

«Δρομοκήρυξ»