Σάββατο 25 Μαΐου 2019

Η ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ.


Ο Άγιος Ιννοκέντιος Αλάσκας (1797-1897), κατά κόσμον Ιωάννης Βενιαμίνωφ, Μητροπολίτης Μόσχας, Απόστολος Αμερικής και Σιβηρίας, υπήρξε, σύμφωνα με τους Ιστορικούς της εποχής, «η μεγαλύτερη μορφή στην στην Αλάσκα, τον 19ο αιώνα».


Μόλις έλαβε το Ιερατικό σχήμα, κλήθηκε να υπηρετήσει την Εκκλησία ως Ιεραπόστολος στην Αλάσκα, για να διδάξει τον Λόγο του Θεού στους μέχρι τότε αναλφάβητους Εσκιμώους και Αλουΐτες. Μετέφρασε στην γλώσσα τους το κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, τις Εκκλησιαστικές Ακολουθίες και την Ορθόδοξο Κατήχηση. Έκτισε Εκκλησίες, σχεδίασε και έρραψε άμφια, έφτιαξε ξύλινα έπιπλα.
   Επίσης, από αγάπη στην φύση, θέλησε να μελετήσει τα φαινόμενά της: Τις αλλαγές στην θερμοκρασία, την ταχύτητα των ανέμων και τις πλημμύρες. Έτσι μετέτρεψε το σπίτι του σε μετεωρολογικό παρατηρητήριο: Κατασκεύασε ένα βαρόμετρο, ένα θερμόμετρο κι ένα ανεμόμετρο, ενώ συγχρόνως βρισκόταν σε μια αγαπητική κοινωνία με το φυτικό και το ζωϊκό βασίλειο.
   Μία ημέρα, καθώς περπατούσε στην περιοχή Σίτκα, παρατήρησε μέσα σ' έναν θάμνο έναν πληγωμένο αετό. Τον πήρε μαζί του και τον περιέθαλπε επί δύο μήνες. Όταν πια ο «βασιλιάς των πτηνών» έγινε καλά, ο Άγιος Ιννοκέντιος τον πήρε μαζί του σ' ένα ύψωμα, με σκοπό να τον αφήσει να πετάξει ελεύθερος. Ο αετός όμως παρέμενε γαντζωμένος στα χέρια του και δεν έλεγε να πετάξει. Έτσι ο Άγιος τον πήρε ξανά στο σπίτι του. Μετά από λίγο καιρό αποφάσισε να επαναλάβει το ίδιο εγχείρημα κι αυτή την φορά ο αετός πέταξε μακριά.
   Κάμποσους μήνες αργότερα, ενώ ο Άγιος στεκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του, είδε να πετά προς το μέρος του ένα σμήνος αετών. Ένας απ' αυτούς απομακρύνθηκε από το σμήνος και, κάνοντας ξαφνικά βουτιά στον αέρα, κατέβηκε και κάθισε στα πόδια του Αγίου, σαν να τον προσκυνούσε. Αυτό επαναλήφθηκε τρείς φορές. Ύστερα ο αετός πέταξε μακριά μαζί με τους άλλους. Από τότε τα σμήνη των αετών, πού αφάνιζαν τα μικροπούλια και τα κατοικίδια ζωάκια της περιοχής, δεν ξαναζύγωσαν, προς μεγάλη χαρά των κατοίκων.
Αδελφοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί : ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

Πηγή: ΖΩΑ ΑΓΙΑΣΜΕΝΑ
Από το βιβλίο: Η Ζωοφιλία των Αγίων και η Αγιοφιλία των ζώων.
Εκδόσεις "Ο Αγιος Στέφανος"