Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

ΔΥΟ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΔΗΓΟΙ.


Ο ερημίτης Όσιος Συμεών ο Παλαιός, είχε το θείο χάρισμα να διατάζει και τα αγριότερα και φοβερότερα θηρία!! Το χάρισμά του αυτό έγινε γνωστό όχι μόνο στους Χριστιανούς, αλλά και στους Ιουδαίους.
     Κάποτε μερικοί Ιουδαίοι ξεκίνησαν για κάποιο φρούριο, που βρισκόταν μακριά. Ξέσπασε όμως σφοδρή καταιγίδα και έχασαν τον δρόμο τους. Περιπλανήθηκαν στην έρημο, χωρίς να συναντούν ούτε χωριό, ούτε σπήλαιο για να προστατευθούν, μα ούτε και διαβάτη, για να ρωτήσουν προς τα πού θα έπρεπε να κατευθυνθούν.
Παραδέρνοντας έτσι στην ξηρά, σαν ναυτικοί σε φουρτούνα, έφθασαν στο σπήλαιο του Οσίου Συμεών. Ο άνθρωπος που αντίκρυσαν, ήταν σκελετωμένος και φορούσε μόνο μια προβιά. Του εξήγησαν, τι τους συνέβη, και τον παρεκάλεσαν να τους δείξει τον δρόμο για το φρούριο.
-Περιμένετε και γρήγορα θα σας δώσω οδηγούς, που θα σας δείξουν τον δρόμο που επιθυμείτε, τους είπε ο Όσιος Συμεών.
Τα λόγια του ανακούφισαν τους ταλαιπωρημένους οδοιπόρους. Σε λίγο όμως με έκπληξη και φόβο είδαν να εμφανίζονται μπροστά τους δύο λιοντάρια. Τα θηρία αυτά δεν έμοιαζαν ωστόσο με τα λιοντάρια, που όλοι γνωρίζουμε. Το βλέμμα τους ήταν ήρεμο, κουνούσαν την ουρά τους, όπως κάνουν τα κατοικίδια ζώα, όταν βλέπουν τον κύριό τους, και έδειχναν μιά διάθεση υπακοής. Πλησίασαν τον Όσιο Συμεών και εκείνος, με νοήματα τα διέταξε, να οδηγήσουν τους επισκέπτες του στον προορισμό τους.
Οι Ιουδαίοι, θαυμάζοντας τα όσα είχαν δει και ακούσει, ευχαρίστησαν τον Όσιο και ακολούθησαν τα υπάκουα λιοντάρια.

Πηγή: ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ Α’
Από το βιβλίο: Η Ζωοφιλία των Αγίων και η Αγιοφιλία των ζώων.
Εκδόσεις "Ο Άγιος Στέφανος".