Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019

"ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ" ...

    Η οικογένεια Παπαπέτρου άνοιξε το σπίτι της στην κάμερα του AlphaNewsLive με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, και μίλησε για τη ζωή πλάϊ στον μικρό "Παρούλη".
     Η μητέρα του, η κυρία Μαίρη, περιγράφει τη στιγμή που κράτησε για πρώτη φορά στην αγκαλιά της τον νεογέννητο Πάρη, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήξερε ότι πάσχει από σύνδρομο Down. "Ήθελα να πηδήξω από το παράθυρο. Ήταν πολύ, δεν είναι κάτι εύκολο. Υπάρχει κόσμος που το δέχεται εύκολα, εγώ στην αρχή, δεν μπορώ να πω ψέματα, δεν το δέχθηκα. Με επηρέασε πάρα πολύ γιατί είχα άγνοια... Λόγω της άγνοιας και μόνο. Το ίδιο το παιδί με έκανε να το ξεπεράσω."
    O αγώνας του Πάρη για επιβίωση άρχισε από πολύ νωρίς, αφού γεννήθηκε με πρόβλημα υγείας στα έντερα. Μέχρι τους πρώτους 11 μήνες της ζωής του, είχε ήδη υποβληθεί σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις. Παρ' όλα αυτά, ήταν ένα παιδάκι έξυπνο και γεμάτο ζωή.
    "Ο Πάρης είναι ένα πολύ έξυπνο παιδάκι, πολύ καλό παιδί, είναι ένα υπέροχο πλάσμα, υπέροχο. Είναι πολύ αγαπησιάρης, δεν έχω λόγια. Δηλαδή , αν ήξερα πως θα είμαι αυτή τη στιγμή που σας μιλάω τότε..."
 
   Πώς όμως είναι υπέροχο το Σύνδρομο Down;
"Σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, σου δίνει πάρα πολλή ευτυχία, δεν είναι το τέλος του κόσμου, ίσως είναι η αρχή, είναι η αρχή πολλών καλών" λέει η κα Παπαπέτρου με φανερή συγκίνηση.
Λένε ότι τα παιδιά με σύνδρομο Down φέρνουν μαζί τους πάρα πολλή αγάπη, κάτι που επιβεβαιώνει η μητέρα του Πάρη, χαρακτηρίζοντας τον Πάρη ως εξής: "Είναι ευτυχία, είναι η ζωή μέσα στο σπίτι, είναι ευλογία." ...

Πατήστε εδώ για δείτε το video: AlphaNews Live



Το είδαμε εδώ: amea-care.gr
Πηγή: AlphaNews Live