Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Ο ΚΑΤ’ ΕΞΟΧΗΝ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ…

Ο μακαριστός αρχιμ. π.Ευσέβιος Γιαννακάκης, όταν διακονούσε ως εφημέριος στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Αθήνας, έζησε συγκλονιστικά θαύματα θεραπείας ασθενών από την Θεία Μετάληψη των Αχράντων Μυστηρίων. Δύο μόνο από τα περιστατικά αυτά θα σας περιγράψουμε εδώ:


Α’. Ένας βαρειά άρρωστος, ο κ. Γεώργιος Φ, βρισκόταν επί είκοσι ημέρες σε κατάσταση αφασίας, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο. Ο καθηγητής κ. Γούτας τον παρακολουθούσε συστηματικά, γιατί παρουσίαζε υψηλό πυρετό, που έφθανε τους 40°! Την εικοστή πρώτη ημέρα -πράγμα παράδοξο- ο άρρωστος άρχισε ν' ανοίγει τα μάτια του και να μιλάει! Ο καθηγητής παραξενεύθηκε. Νόμιζε πως η βελτίωση θα ήταν παροδική. Ο ασθενής όμως καλυτέρευε διαρκώς και, σε μερικές ήμερες, συζητούσε άνετα και καθαρά. Τότε και ο γιατρός του μίλησε με κάθε ειλικρίνεια, από ιατρικής απόψεως:
- Αγαπητέ κύριε Γιώργο, η περίπτωση σας δεν επιδεχόταν καμμία βελτίωση. Μετά μάλιστα από τόσο υψηλό πυρετό που κάνατε, κανονικά δεν θα έπρεπε τώρα να βρίσκεσθε κοντά μας.
- Κύριε καθηγητά, απάντησε ήρεμα ο ασθενής, ο κατ' εξοχήν Γιατρός, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, δεν συμφώνησε μαζί σας. Η «ιατρική» της Εκκλησίας αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική. Ο ιερέας του Νοσοκομείου, μετά από κάθε Θεία Λειτουργία, ερχόταν πρόθυμα να με κοινωνήσει. Εγώ, βέβαια, δεν μπορούσα να μιλήσω, αλλά τα αισθανόμουν όλα. Κι αυτό φαίνεται πώς το καταλάβαινε ο ιερέας, γι' αυτό και χρησιμοποίησε πλούσια τα θεραπευτικά μέσα της Εκκλησίας μας. Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού ζωογονεί την ψυχή και το σώμα! Θεραπεύει και τις μεγαλύτερες αρρώστιες!

Β’. Κάποια γυναίκα, η κ. Μαρία Γ., έπασχε από σοβαρή νεφρική ανεπάρκεια. Η εικόνα της διαρκώς χειροτέρευε. Ένα Σάββατο ο γιατρός την βρήκε, σε πολύ βαρειά κατάσταση. Φεύγοντας από το Νοσοκομείο, πίστευε πως την άλλη ημέρα θα είχε φύγει η ασθενής του για την αιωνιότητα. Λίγο αργότερα επισκέφθηκε την κ. Μαρία ο Ιερέας του Νοσοκομείου και της πρότεινε να καταφύγει στον Ουράνιο Γιατρό, τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό. Εκείνη το δέχθηκε με χαρά. Εξομολογήθηκε με ειλικρίνεια και το πρωΐ της Κυριακής, αφού παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία, μετέλαβε των αχράντων Μυστηρίων. Κοινώνησε όμως με φλογερή πίστη στην θεραπευτική δύναμη του Σώματος και του Αίματος του Χριστού. Και το θαύμα έγινε! Μετά την Θεία Κοινωνία το πρόσωπό της άρχισε να ροδίζει από υγεία και ο οργανισμός της λειτούργησε κανονικά. Ο γιατρός δεν μπορούσε να το πιστέψει. Ύστερα από δύο-τρείς ημέρες, αφού βεβαιώθηκε πως η ασθενής του είχε θεραπευθή τελείως, της επέτρεψε να φύγει από το Νοσοκομείο.

Πηγή: Αθωνική Πολιτεία, Αρ Φύλλου:239 – ΝΟΕ 2015 σελ.1