Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΜΟΝΑΧΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΤΗΣ Ι.ΜΟΝΗΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΠΑΤΜΟΥ.Η ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΜΟΝΑΧΗ ΓΛΥΚΕΡΙΑ, ΔΙΗΓΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ:


       «Είμαι Γερμανίδα. Ήρθα Εδώ πριν από δέκα περίπου χρόνια γιά τουρισμό. Άνηκα στον Προτεσταντισμό, αλλά δεν πίστευα. Ζούσα χωρίς κανένα περιορισμό… ήρθα στην Πάτμο με το σορτς, ηλιοκαμένη, με το σακίδιό μου στην πλάτη, με μόνη επιθυμία να περάσω καλά στις έρημες παραλίες του υπέροχου αυτού νησιού. Αλλά έτσι, γιά να έχω ήσυχη τη συνείδησή μου, είπα να κάνω και μία “πολιτισμική” επίσκεψη στο Μοναστήρι. Μπήκα λοιπόν στο σπήλαιο, μετά πήγα στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και, τελικά, ούτε ξέρω πως, “προσγειώθηκα” εδώ ένα απογευματάκι, την ώρα του Εσπερινού. Μπήκα στην Εκκλησία και παρακολούθησα όρθια την ακολουθία.
               Να, όμως, που μου συνέβη κάτι το απίστευτο, δεν είναι εύκολο να σας το περιγράψω, παγιδεύτηκα κυριολεκτικά, με κατέλαβε μία μυστηριώδης δύναμη που ανέτρεψε τα πάντα και γέμισε την καρδιά μου με γλυκύτητα και ειρήνη. Πλημμύρισα από μία ευτυχία τέτοια που μόνο ο ουρανός μπορεί να δώσει! Μου ήταν αδύνατον να φύγω από το παρεκκλήσι. Έμεινα μέσα και δεν ξανάφυγα ποτέ από το Μοναστήρι, όπου έγινα η αδελφή Γλυκερία που σας μιλάει τώρα!».
  
πηγή:agiosioannisdamaskinos