Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

« ΠΙΣΤΙΣ ΕΣΤΙ… ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΥ ΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ » (Εβρ. 11,1)!!! «Πραγματική πίστη υπάρχει όχι σε κάτι που βλέπουμε, αλλά στρέφοντας τον λογισμό μας με απόλυτη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία Εκείνου (δηλαδή του Χριστού μας), που μας έχει δώσει τις υποσχέσεις»!!!

ι.Χρυσοστόμου (345-407 μ.Χ.),
Χαρώνη, «Ανθρωπολογία Χρυσοστόμου», Γ’,σ.677.

          Ασφαλώς και η ΠΙΣΤΗ δεν έχει καμμία σχέση με την παρατήρηση και το πείραμα, που είναι οι τρόποι με τους οποίους προσεγγίζει, όσο μπορεί, ο άνθρωπος τον φυσικό κόσμο.
          Η ΠΙΣΤΗ είναι δωρεά του Θεού, που χαρίζεται στις ευγενικές και ταπεινές καρδιές, όταν διατηρούν την καθαρότητα και ακεραιότητά τους!!
          Ως εκ τούτου, όποιος πραγματικά θέλει να πιστεύσει, οφείλει να πλησιάζει τον Θεόν με τις παραπάνω προϋποθέσεις και να εκτελεί πιστά τις Εντολές Του, πατώντας πάνω στα χνάρια που Εκείνος μας άφησε, με πιστότητα και συνέπεια!!
          Τότε, η ΠΙΣΤΗ προοδευτικά αυξάνεται και αποδίδει καρπούς πνευματικούς εύγευστους,  που ανδρώνουν και τρέφουν τον κατά Χριστόν αναγεννημένο άνθρωπο!!
Αντίθετα, όταν ο άνθρωπος αποφασίσει «να κάνει το κέφι του» και να ακολουθήσει τα προσωπικά του θελήματα, τότε η ΠΙΣΤΗ αδυνατίζει, καθίσταται αναιμική και σιγά-σιγά εκφυλλίζεται και πεθαίνει…
Εάν, λοιπόν, επιθυμούμε την πραγματική ΠΙΣΤΗ, αυτή θα την αποκτήσουμε, μόνο αν ταυτισθούμε με «τον Αρχηγόν της Πίστεως και Τελειωτήν Ιησούν»!!!