Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

ΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΗΤΡΙΚΑ ΔΑΚΡΥΑ!!!




«Τα δάκρυα της μητέρας, είναι η μεγαλύτερη και ισχυρότερη υδροηλεκτρική δύναμη του κόσμου»!!

 Μπέρναρντ Σο (1856-1950 μ.Χ.).

          Μεγίστη Αλήθεια, η οποία πρώτιστα επιβεβαιώνεται από την στάση του Θεανθρώπου Κυρίου μας, προς την Υπεραγία Θεοτόκο Μητέρα Του!!!

          Εκ πείρας, όλοι γνωρίζομε ότι, «πολλά ισχύει δέησις Μητρός προς ευμένειαν Δεσπότου»!!!

          Ως εκ τούτου, πάντοτε όλοι οι Χριστιανοί και στην παραμικρή δυσκολία, στην Παναγία μας προστρέχομε, διότι είμεθα απολύτως βέβαιοι περί του ότι, και μόνο η μεσιτεία Της, μας σώζει!!!

          Άλλωστε, αυτό μας διδάσκει όχι μόνο η καθημερινή αλλά και η ιστορική εμπειρία.

          Όταν, για παράδειγμα, ο περίφημος Ρωμαίος Στρατηγός Κοριολανός, αρκετούς αιώνες πριν αναδειχθή η Ρώμη σε Κοσμοκράτειρα, ήλθε σε ρήξη με την Ρωμαϊκή Σύγκλητο και χολωμένος συμμάχησε με τους εχθρούς της Πατρίδος του και έφθασε έξω από την Ρώμη με ισχυρά στρατεύματα πολιορκώντας Την, τότε το μόνο που έσωσε τους Ρωμαίους, αλλά κατέστρεψε τον Στρατηγό Κοριολανό, ήταν τα δάκρυα της μητέρας του!

          Οι Συγκλητικοί, δηλαδή, βλέποντας να επέρχεται η καταστροφή, έστειλαν πρεσβεία προς τον αρχηγό του εχθρικού στρατοπέδου τον Κοριολανό, της οποίας ηγείτο η μητέρα του!! Βλέποντάς την από μακριά ο Στρατηγός και γνωρίζοντας ότι, δεν είναι δυνατόν να της χαλάσει το χατίρι, πιάνοντας απελπισμένος το κεφάλι του και τραβώντας απεγνωσμένα τα μαλλιά του, είπε την περίφημη ιστορική φράση: «Μήτερ, την μεν πόλιν έσωσας, τον δε υιόν σου απώλεσας»…       

          Αυτή την δύναμη έχουν οι μητρικές παρακλήσεις και τα δάκρυα!!