Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

«ΑΝΘΡΩΠΟΣ… ΠΑΡΑΣΥΝΕΒΛΗΘΗ ΤΟΙΣ ΚΤΗΝΕΣΙ… ΚΑΙ ΩΜΟΙΩΘΗ ΑΥΤΟΙΣ» (Ψαλμ. ΜΗ’13’)!!!

 


        Τον Αγιογραφικό τίτλο αυτής της αναρτήσεως, μας τον απέδωσε με τον δικό του γλαφυρό και επιτυχημένο τρόπο, μέσα σε δύο λέξεις, ο αείμνηστος και διεθνούς φήμης μεγάλος σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Νίκος Κούνδουρος (1926-2017).
        Όταν, δηλαδή, του έθεσαν υπ’ όψη του τις ανιστόρητες θέσεις, που διετύπωσε με προκλητικό πείσμα και αμετροέπεια, η γνωστή κυρία Ρεπούση (στο βιβλίο, μάλιστα, της Ιστορίας που απευθυνόταν σε παιδιά του Δημοτικού Σχολείου…!), γιά το αλήστου μνήμης μακελειό, που συνέβη στην καταστροφή της Σμύρνης το 1922, την εχαρακτήρισε: «Ξεκαπίστρωτο μουλάρι»!
        Πιστεύουμε ότι, οι ίδιες λέξεις και η ίδια ετικέτα (όπως αυθόρμητα τις είπε ο πολυτάλαντος και ευφυέστατος αυτός δημιουργός), είναι οι πιο επιτυχημένες, γιά να αποδώσουν την αχαρακτήριστη και μισαλλόδοξη εμμονή του κ. Δερμιτζάκη, ως προς το δήθεν πρόβλημα της μεταδόσεως από τα Άχραντα Μυστήρια της Εκκλησίας μας (δηλαδή, από την Θεία Κοινωνία) του Κορονοϊού, στους μεταλαμβάνοντες πιστούς!
        Κυριολεκτικά και χωρίς κανένα φραγμό, ο εν λόγω κύριος, επιτίθεται αχαλίνωτα εναντίον του Μυστηρίου των Μυστηρίων, αγνοώντας όχι μόνο την δισχιλιετή ιστορική πραγματικότητα, αλλά και το ολιγόμηνο (από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και σήμερα) και θαυμαστό και αδιάψευστο και αμάχητο τεκμήριο (!!!) ότι, έως αυτή την στιγμή, παρ’ ότι έχουν τελεσθή χιλιάδες Θείες Λειτουργίες σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ελληνορθόδοξης Πατρίδας μας, και έχουν κοινωνήσει εκατοντάδες φορές, μύριοι όσοι Χριστιανοί (γέροντες, ηλικιωμένοι, νεώτεροι και μικρά παιδιά), ΟΥΔΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΠΑΘΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΝ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΑΥΤΟ ΙΟ, ΤΟΝ COVID-19!!!
        Και εάν αυτό δεν αρκεί, γιά να πει κάτι στ’ αυτιά και στην καρδιά του κυρίου Δερμιτζάκη, τουλάχιστον, δέν διδάσκεται από το ότι, όλες οι «προφητείες»-προσδοκίες του έπεσαν στο κενό και διαψεύδονται συνεχώς, με τελευταία, την… καταστροφή που «προέβλεπε», μετά τις μεγάλες εορτές των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων;;;
        Αλλά, είπαμε, όταν λείπει το χαλινάρι, και η βελόνα του πείσματος και της μισαλλοδοξίας κολλήσει…, τότε ο πλασμένος με τιμή άνθρωπος, επιβεβαιώνει τον Αιώνιο Λόγο της Γραφής: «Κα νθρωπος ν τιμ ν ο συνκε, παρασυνεβλήθη τος κτήνεσι τος νοήτοις κα μοιώθη ατος» (Ψαλμ. ΜΗ’13’)!!!
        Εν συνεχεία, όλοι διαπιστώνουν τον ευτελισμό της προσωπικότητας, που «δεν κάνει με τίποτε πίσω», δεν υπολογίζει κανέναν (ούτε καν τους ειδικούς, γράφε τα βαρυσήμαντα ονόματα, κα Ε.Γιαμαρέλλου, κα Α.Λινού και κ. Σ.Τσιόρδας!!) και το παίζει «φωτεινός παντογνώστης…!», που, όμως, τα λαμπάκια του αναβοσβήνουν τρελλά και ανεξέλεγκτα…!
        Αλλά, δυστυχέστατα, σ’ αυτό το παιγχνίδι της σκοταδιστικής παραπληροφόρησης, συμμετέχουν κατά συντριπτική πλειοψηφία και ενορχηστρωμένα, σχεδόν όλα τα Μέσα Μαζικής Αποχαυνώσεως, που έχουν μάθει να μετατρέπουν το άσπρο σε μαύρο και να επιμένουν στην υποκουλτούρα του συστηματικού αποπροσανατολισμού και της ψευτιάς, ακολουθώντας το παλαιολιθικό κομμουνιστικό δόγμα: «Επέμενε στο ψέμμα και να είσαι σίγουρος ότι, στο τέλος θα πιάσει»…!
        Παράλληλα, αγνοώντας την τραγική πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται από «μαζώξεις», πορείες διαμαρτυρίας, συνωστισμούς σε μπαράκια και πλατείες («νομίμους» και παρανόμους…), που μεταδίδουν αστραπιαία την νόσο και αυγατίζουν τα θύματα του Κορονοϊού, όλοι αυτοί οι ψευτοπροοδευτικάριοι πολέμιοι και κράχτες της απιστίας και της αθεΐας, προσπαθούν να μας πείσουν περί του ότι, γιά την μετάδοση του Covid-19, φταίει… η Θεία Κοινωνία…!
        «Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου»… Ό,τι, δηλαδή, πριν από δύο χιλιάδες χρόνια έγινε από τον Νέρωνα στην Αρχαία Ρώμη… Τότε, θυμηθείτε ότι, αφού Της έβαλε φωτιά και Την έκαψε, γιά να ικανοποιήσει τα άγρια ένστικτά του, κατόπιν, γιά να γλυτώσει από την οργή του όχλου, απέδωσε τον εμπρησμό στα αθώα θύματα, τους Χριστιανούς…
        Τα παραπάνω, έστω και αν δεν συνετίσουν τον ταλαίπωρο κύριο Δερμιτζάκη (που κατά την λαϊκή Κυπριακή-Παφίτικη ρήση: «Επιάηκεν το σιακατούριν τζιαί επήγαινε φουτζιέλα», τουτέστιν, σε ελεύθερη μετάφραση: «Επήρε το κατηφορικό μονοπάτι, τρέχοντας με χίλια…») και τους συνοδοιπόρους του, ας ωφελήσουν όλους εμάς τους υπολοίπους, και ας ανοίξωμε έστω και την ύστατη ώρα τα μάτια μας, γιά να αντιληφθούμε τους μεγάλους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε όχι μόνο από τους Κορονοϊούς, αλλά κυρίως, από τους εκμεταλλευτές όλων αυτών των δυσκόλων περιστάσεων, που επιδιώκουν, να επιβάλλουν τις καταστροφικές και ανατρεπτικές και αθεϊστικές απόψεις τους… 

                                                                                                                                     «Δρομοκήρυξ»