Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΚΑΙ ΣΩΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΩΦΕΛΕΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ.

 

Ένας στρατιωτικός, είχε τελευταία στενοχωρηθή, γιατί έβλεπε το γιο του, να ζει μακριά από την Εκκλησία και να έχει μπλέξει με κακές παρέες. Η ανησυχία του ήταν μεγάλη. Τον συμβούλευε τον γιο του, αλλά εκείνος δεν τον άκουγε. Έτσι ο πατέρας - στρατιωτικός αποφάσισε να πάει στο Άγιο Όρος, γιά να συμβουλευθή τον Γέροντα Παΐσιο.

Φθάνοντας στον Γέροντα Παΐσιο, ο πατέρας του διηγήθηκε το πρόβλημά του. Τότε ο Γέροντας τον ερώτησε:

«Όταν ήταν μικρός ο γιός σας, τον μάθατε να κάνει τον Σταυρό του; Τον πηγαίνατε στην Εκκλησία; Τον Κοινωνούσατε; Τον μάθατε να κάνει προσευχή;».

«Ναι», απάντησε ο πατέρας. «Όταν ήταν μικρός, όλη μας η φροντίδα ήταν, πώς να τον αναθρέψουμε Χριστιανικά».

«Ε, τότε μην φοβάσαι», του απάντησε ο Γέροντας. «Βλέπεις εκεί κάτω εκείνο τον στύλο; (Ήταν ένας στύλος του Ο.Τ.Ε.) Έχει πάρα πολλά χρόνια μέσα στο χώμα, στην υγρασία και όμως δεν έπαθε τίποτα, δεν σάπισε. Ξέρεις γιατί; Γιατί οι εργάτες ήταν φρόνιμοι και αφού προνόησαν γιά την υγρασία, άλειψαν το κάτω μέρος του στύλου με πίσσα και έτσι τώρα δεν υπάρχει φόβος να σαπίσει. Αφού και εσύ λοιπόν ωχύρωσες το παιδί σου ανάλογα, μην φοβάσαι τίποτα. Μόνο να εύχεσαι να ενεργήσει η Χάρις του Χριστού μας και να δείχνεις πολλή αγάπη στο παιδί. Και αυτό μόνο του θα καταλάβει,  ότι  έξω  από  την  οικογένεια,  το  κλίμα  είναι  ανθυγιεινό  και παντού υπάρχει συμφέρον και υποκρισία… Μόνο αγάπη και προσευχή θέλει σε αυτήν την ηλικία»!!