Κυριακή 9 Μαΐου 2021

«ΤΙΣ… ΕΓΝΩ ΝΟΥΝ ΚΥΡΙΟΥ;;» (Ρωμ. ΙΑ’34’)!!!


        << Αν όσα χρωστάς σε αυτήν την ζωή τα ξεπληρώσεις, τότε σώζεσαι. Αν φας όμως και καμμία παραπάνω, παίρνεις και κανένα φράγκο παραπάνω. Αν φάει κάποιος ξύλο άδικα, τότε έχει καθαρό μισθό. Πολλές φορές, δηλαδή, ανθρώπους με πολύ καλή ζωή, συμβαίνει να τους βρίσκουν τα χειρότερα. Εάν ο Θεός επιτρέπει κάτι τέτοιο, γιατί το επιτρέπει; Ας φέρω ένα παράδειγμα:
        Είναι μία καλή οικογένεια. Ο άνδρας πολύ καλός και η γυναίκα πολύ καλή και τα παιδάκια πολύ καλά. Όλοι εκκλησιάζονται, κοινωνούν κ.λ.π. Γιά μιά στιγμή περνά ένας μεθυσμένος ή τρελλός, χτυπάει τον οικογενειάρχη και τον σκοτώνει. Στα καλά καθούμενα. Μετά, όσοι άνθρωποι είναι απομακρυσμένοι από τον Θεό, λένε: “Γιά δες τον. Βλέπετε; Πήγαινε με το Σταυρό στο χέρι, γι’ αυτό το έπαθε”.         Αυτό είναι αναίδεια. Επιτρέπει ο Θεός να παθαίνουν και άνθρωποι χωρίς να φταίνε καθόλου, γιά να δίνει την ευκαιρία στους αναιδείς να λένε, ό,τι είπε και ο καλός ληστής! Τί βλέπουμε στους δύο ληστές; Ο ένας έβρισε τον Χριστό: “Εάν είσαι Θεός κατέβα κάτω…”. Ο άλλος ληστής είπε: “Δεν φοβάσαι τον Θεό; Εμείς δικαίως ταλαιπωρούμασθε! Ο άνθρωπος αυτός, δεν έκανε τίποτε»!
        Δηλαδή, γιά να δώσει ο Θεός την ευκαιρία στους αναιδείς να συνέλθουν, επιτρέπει να πάθουν μερικοί, χωρίς να φταίνε. Ενώ αυτοί που παθαίνουν, μπορεί να είναι, τα πιο αγαπημένα παιδιά του Θεού!
        Στον Παράδεισο, ο Θεός πιστεύω, δεν θα τους πει: “Καθήστε σε αυτήν τη θέση. Αλλά, διαλέξτε τον καλύτερο τόπο!”, καταλάβατε; Έτσι είναι! Με το να ζητάμε το δίκαιο μας, χάνουμε τον μισθό μας, τα χάνουμε όλα…>> 
 
Όσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης