Τρίτη 24 Μαΐου 2022

ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΙΣ, ΕΝΟΣ ΕΥΓΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΦΥΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ!!

        <<Κάποιος δάσκαλος, ήταν ευχαριστημένος από όλα τα παιδιά της τάξεώς του, εκτός από κάποιο συγκεκριμένο μαθητή, ο οποίος δημιουργούσε συνέχεια προβλήματα και είχε σκοπό να τον αποβάλλει από το Σχολείο.
        Εν τω μεταξύ, ήλθε ένας νέος δάσκαλος στο Σχολείο και ανέλαβε την τάξη του άτακτου μαθητή, γιά τον οποίο έλαβε πληροφορίες, από τον προηγούμενο προβληματισμένο δάσκαλο.
        Ο νέος δάσκαλος, συν τοις άλλοις, έμαθε ότι, ο άτακτος μαθητής είχε πάθος με το ποδήλατο, οπότε με την είσοδο του στην συγκεκριμένη τάξη, λέει στα παιδιά:
        «Παιδιά μου, έχω κάποια δυσκολία και θα ήθελα την βοήθειά σας. Κάθομαι μακριά και τα πόδια μου με πονούν όταν περπατώ πολύ, και εσκέφθηκα να χρησιμοποιήσω ποδήλατο, αλλά δεν ξέρω να το κινώ. Ξέρει κάποιος από εσάς να με βοηθήσει και να μου δείξει πώς να κάνω ποδήλατο;;».
        Πετάγεται, λοιπόν, ο άτακτος μαθητής, και με μεγάλη προθυμία, λέει:
        «Εγώ θα σε μάθω δάσκαλε!».
        «Ξέρεις ποδήλατο;», τον ερωτά ο δάσκαλος.
        «Βέβαια ξέρω!», απαντά, με αυτοπεποίθηση, ο μαθητής.
        Και από τότε, έγιναν πολύ καλοί φίλοι, και ο άτακτος μαθητής, άλλαξε συμπεριφορά, τιμώντας την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο νέος δάσκαλός του! Ο παλαιός δάσκαλος, βλέποντας την νέα εικόνα του μαθητή, προβληματίσθηκε και αναγνώρισε ότι, δεν είχε την απαιτούμενη διάκριση, ώστε να διορθώσει τον «άτακτο» μαθητή...>>!!