Τετάρτη 13 Ιουλίου 2022

ΤΟ ΤΑΠΕΙΝΟΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΝ ΧΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΙΛΟΥΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΘΩΝΙΤΟΥ!!

<< Να, εδώ και πολλά χρόνια πάσχω από πονοκέφαλο και δύσκολα τον υποφέρω, αλλά με ωφελεί, διότι με την ασθένεια ταπεινώνεται η ψυχή. Η ψυχή μου επιθυμεί διακαώς να προσεύχεται και να αγρυπνεί, αλλά η ασθένεια με εμποδίζει, διότι το άρρωστο σώμα απαιτεί ανάπαυση. Και παρακάλεσα πολύ τον Κύριο να με θεραπεύσει, αλλά δεν με άκουσε. Και αυτό σημαίνει, πως αυτό δεν θα ήταν προς όφελός μου.

Να, όμως, και μία άλλη περίπτωση, που ο Κύριος με άκουσε και με έσωσε. Σε μία εορτή, πρόσφεραν στην τράπεζα ψάρι. Ενώ λοιπόν έτρωγα, ένα κόκκαλο μπήκε πολύ βαθειά στο λαιμό μου. Επικαλέσθηκα τον Άγιο Παντελεήμονα, παρακαλώντας να με θεραπεύσει, διότι ο ιατρὸς του Μοναστηριού δεν θα μπορούσε να μου βγάλει το κόκκαλο από το φάρυγγα.

Και μόλις είπα: «Γιάτρεψέ με Άγιε», η ψυχή μου πήρε απάντηση: «Βγες, έξω από την τράπεζα, κάνε μιά βαθειά εισπνοή και μιά απότομη εκπνοή και το κόκκαλο θα βγει με αίμα». Έτσι κι έκαμα και βγήκε ένα μεγάλο κόκκαλο με αίμα. Οπότε κατάλαβα ότι, αν ο Κύριος δεν με θεραπεύει από τον πονοκέφαλο, αυτό σημαίνει ότι, είναι ωφέλιμο γιά την ψυχή μου, να υποφέρω τον πόνο>>!!

Όσιος Σιλουανός ο Αθωνίτης (1866-1938)