Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

ΘΑΥΜΑΣΤΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΠΑΔΟΚΟΥ!!

 

Κάποιοι Φαρασιώτες διηγήθηκαν το εξής περιστατικό γιά τον Άγιο Αρσένιο:

<<Δύο Σέχοι (αρχηγοί Μουσουλμανικών φυλών και μάγοι) από το Χατζή-Πεχτές, επισκέφθηκαν τον πατέρα Αρσένιο. Ο πατήρ τους δέχθηκε και τους έφτιαξε και καφέ. Οι Σέχοι όμως άρχισαν τις ανόητες και ζαλισμένες ερωτήσεις, που έφερναν μόνον πονοκέφαλο.

Τότε ο πατήρ, γιά να τους ξεφορτωθή, τους είπε:

«Δεν μπορώ να σας ακούω άλλο, διότι πονάει το κεφάλι μου».

Εκείνοι όμως δεν κατάλαβαν, και είπε ο ένας στον Πατέρα Αρσένιο:

«Παπάς Εφέντης, θα σου φτιάξουμε ένα μουσχά (χαϊμαλί) και, άμα το φορέσης, σ’ όλη σου την ζωή, δεν θα σε ξαναπονέση το κεφάλι σου».

Ο Πατήρ τους απάντησε τότε αυστηρά:

«Έχω μεγαλύτερη δύναμη από την δική σας και μπορώ να σας κάνω με την δύναμη του Χριστού, να μην κουνηθήτε καθόλου από τον τόπο που κάθεσθε».

Αμέσως τους άφησε και πήγε δίπλα στο κελλί του.

Όταν είχαν αποτελειώσει τον καφέ τους οι Σέχοι και θέλησαν αν φύγουν, με κανέναν τρόπο δεν μπορούσαν να κουνηθούν από τον τόπο που κάθονταν, διότι ένοιωθαν να είναι δεμένοι με ένα αόρατο δέσιμο. Αναγκάσθηκαν τότε να φωνάξουν τον πατέρα Αρσένιο, γιά να τους λύση.

Ο Πατήρ πήγε αμέσως, αλλά δεν τους μίλησε. Μόνο νόημα τους έκανε να φύγουν, και έτσι μπόρεσαν να ξεκοκκαλώσουν από τον τόπο τους. Οι Σέχοι κατάλαβαν το σφάλμα τους και ζήτησαν συγχώρηση από τον Πατέρα και του είπαν φεύγοντας:

«Παπάς Εφέντης, συγχώρα μας. Η δύναμή σου είναι μεγάλη, γιατί την παίρνεις από την μεγάλη σου πίστη. Εμείς με τον σατανά δουλεύουμε...»>>!!