Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

ΑΓΩΝ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ, ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ!!


 

«Nα έχετε υπ’ όψιν, ότι θα κάνωμε κάτι άλλο. Θα διοργανώσωμε ομάδα κρούσεως, θα πάμε σε αυτοάμυνα, εκεί οδηγούμεθα. Καλή είναι η δημοκρατία, αλλά κατήντησε σκιά. Και σήμερα κυριαρχούν οι απατεώνες και οι λωποδύτες. Σε τέτοιες εποχές ζούμε. Και εσείς θα αναγκασθήτε αργότερα να πάτε σε αυτοάμυνα, να υπερασπίσετε την τιμή και την υπόληψι της οικογενείας σας.

Καταλάβατε;

Και αυτό μας το επιβάλλει και το Σύνταγμα. Είμεθα εντός του Συντάγματος. Τί λέει το Σύνταγμα; Το τελευταίο άρθρο του λέει το εξής:

Όταν κινδυνεύη η Πατρίς, όταν κινδυνεύη η Θρησκεία, όταν κινδυνεύουν τα ιδανικά, και αδρανούν οι εντεταλμένοι και υπάρχη αναρχία, τότε φύλακας του Συντάγματος, φύλακας της ελευθερίας, φύλακας της Θρησκείας είναι ο Λαός!!

Εμείς λοιπόν θα αγωνισθούμε, αν θέλουμε να ζήση η Πατρίς μας και αν δεν θέλουμε να γίνη αμπέλι ξέφραγο και να χορεύουν όλοι οι πίθηκοι, όλων των χρωμάτων και καταστάσεων!

Είμαι αμαρτωλός και ανάξιος δούλος του Κυρίου, και δεν είμαι άξιος να φιλήσω τα πόδια σας, αλλά ως προς την Πίστιν, πεθαίνω γιά την Πίστι. Μακάρι ο Θεός να με αξιώση ενός τέλους μαρτυρικού! Και γράμματα παίρνω επάνω από τη Φλώρινα, ότι θα με σκοτώσουν. Αλλά τολμάνε; Πρέπει να έχουν, λένε, πολλές δυνάμεις, γιατί οι Χριστιανοί είναι αγωνιστικοί…

Λοιπόν, μπροστά σε συνθήκες και σε τέτοιες ημέρες που ζούμε, χωρίς να ανακατευώμεθα με τα κόμματα, θα κινούμεθα σε υπερκομματικό μήκος, πάνω από τα κόμματα. Ας έχουν διαφορές οι άνθρωποι, άλλος το άλφα, άλλος το βήτα, άλλος το γάμα φρόνημα κ.λπ.. Αλλά σ' ένα σημείο να είμεθα σύμφωνοι: Πέρα από τα κόμματα, πέρα από τις ιδεολογίες, πέρα από όλα, θα είμεθα Έλληνες και προ παντός Χριστιανοί! Αυτά τα δυό ιδανικά να τα κρατήσωμε καλά!»!!             

 

Το κείμενο, το είδαμε εδώ: augoustinos-kantiotis