Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΠΛΗΡΟΤΗΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑΝ ΑΓΑΠΗΝ!!!


 

«Να έχετε το νου σας συνέχεια στον Θεό! Να λέτε την ευχή! Να μιλάτε με τον Θεό! Όταν ο άνθρωπος κάνει αυτήν την εργασία, κατ’ αρχάς νοιώθει λίγο την Αγάπη του Θεού και αργότερα, όσο προχωράει, την νοιώθει όλο και πιο πολύ! Ο νους του ευρίσκεται μόνιμα πλέον στον Θεό, και δεν τον συγκινεί τίποτε πλέον το γήϊνο και το μάταιο! Στην καρδιά του φουντώνει η αγάπη προς τον Θεό, γεμίζει και δε θέλει πιά να σκέπτεται τίποτε άλλο εκτός από τον Θεό! Αδιαφορεί γιά όλα τα του κόσμου και σκέπτεται συνέχεια τον Ουράνιο Πατέρα! Βλέπεις, όσοι ασχολούνται με εφευρέσεις, απορροφούνται από την επιστήμη. Πού είναι όμως η δική μας απορρόφηση από τον Χριστό;; 

Όταν ανάψει η πνευματική αγάπη, φλογίζεται όλο το στήθος! Όλο το στήθος γίνεται μία φλόγα! Καίγεται ο άνθρωπος από τη μεγάλη γλυκιά φλόγα της Αγάπης του Θεού, πετάει, αγαπάει με αγάπη πραγματική, μητρική! Αυτή η εσωτερική φλόγα, την οποία ανάβει ο Ίδιος ο Χριστός με την Αγάπη Του, θερμαίνει το σώμα πολύ περισσότερο από την αισθητή φωτιά και έχει τη δύναμη να καίει κάθε σκουπίδι, κάθε κακό λογισμό καθώς και κάθε κακή επιθυμία και άσχημη εικόνα! Τότε, η ψυχή αισθάνεται και τις Θείες ηδονές, που δεν συγκρίνονται με τίποτε! 

Τί μεγάλο κακό κάνουμε οι περισσότεροι άνθρωποι, να μη θέλουμε να δώσουμε την αγάπη μας στον Χριστό, αλλά να την χαραμίζουμε σε γήϊνα, φθηνά και μάταια πράγματα... Μία ζωή ακόμη και χιλίων ετών, και χιλιάδες καρδιές να έχει κανείς, δεν φθάνουν γιά να τις δώσει στον Χριστό γιά την μεγάλη Αγάπη που μας έδειξε και που μας δείχνει συνέχεια! Μας συγχωρεί, μας ανέχεται, και καθαρίζει τις βρώμικες ψυχές μας με το Θεϊκό Του Αίμα!»!! 

 

   Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (1924-1994)