Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΗΓΗΣΙΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΚΡΗ!!

<<Κάποιος πατέρας μού διηγήθηκε ότι, στην Θεσσαλονίκη υπήρχε ένα Ασκητήριο παρθένων. Μία από της κοπέλες, από ενέργεια του κοινού εχθρού, έφυγε από το Μοναστήρι και έπεσε σε πορνεία, και έμεινε στο πάθος αυτό αρκετό καιρό. Κάποτε, όμως, με τη βοήθεια του Φιλανθρώπου Θεού, μετανόησε και γύρισε στο Κοινόβιό της. Και φθάνοντας μπροστά στην πύλη, έπεσε νεκρή!

Ο θάνατός της αποκαλύφθηκε σε κάποιο Άγιο γέροντα, ο οποίος είδε τους Αγίους Αγγέλους  που  ήλθαν  να  πάρουν  την  ψυχή  της,  και  δαίμονες  που  τους ακολουθούσαν. Στον διάλογο που έγινε μεταξύ τους, οι Άγιοι Άγγελοι έλεγαν ότι,  γύρισε  με  μετάνοια. 

Οι  δαίμονες  πάλι  αντέλεγαν:

«Τόσο  καιρό  είναι υποδουλωμένη σ’ εμάς και είναι δική μας· άλλωστε δεν πρόλαβε ούτε καν να μπει στο Κοινόβιο, και πώς λέτε ότι μετανόησε;».

Και απάντησαν οι Άγγελοι:

«Από τη στιγμή που είδε ο Θεός την αταλάντευτη πρόθεσή της, να επανέλθη στην  σωστή πνευματική της πορεία, δέχθηκε τη μετάνοιά της!! Και η μετάνοια βέβαια ήταν στην εξουσία της, λόγω του σκοπού που έβαλε, ενώ η ζωή της ήταν στην εξουσία του Κυρίου του Σύμπαντος!»!!

Με τα λόγια αυτά ντροπιάσθηκαν οι δαίμονες και έφυγαν.

Και αυτός που είδε την αποκάλυψη, συγκλονισμένος μάς τήν διηγήθηκε!>>!!

 

Άγιος Αμφιλόχιος Μακρής (1889-1970)