Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΠΟΙΪΑ ΤΟΥ 1940!!

 

Συνελήφθη, κατά τον πόλεμο του 1940, κάποιος Ιταλός αξιωματικός. Οι φαντάροι που τον συνέλαβαν, του αφαίρεσαν τον οπλισμό, τα κυάλια κ.λπ., όπως προβλέπεται γιά τους αιχμαλώτους. Όλα τα έδινε χωρίς διαμαρτυρία. Και τις φωτογραφίες των παιδιών του και της γυναίκας του. Μία μικρή όμως εικονίτσα του Αγίου Γεωργίου δεν ήθελε να τη δώσει με κανέναν τρόπο.

Τελικά του την πήραν. Τότε ζήτησε να δει τον διοικητή. Μόλις τον συνάντησε, τον παρακάλεσε να του δώσουν την εικόνα του Αγίου Γεωργίου πίσω.

«Αυτή είναι δική μας Ορθόδοξη εικόνα, τί την θέλεις εσύ ο παπικός;», του είπε τότε αυστηρά ο διοικητής.

«Εγώ…», απαντά ο Ιταλός λοχαγός, «ωδηγούσα τον λόχο μου στην μάχη, αλλά δεν μπορούσα να σπάσω τις γραμμές των Ελλήνων και αυτό διότι, μπροστά τους και πάνω στον αέρα, έβλεπα να τρέχει σε όλη τη γραμμή του μετώπου, ένας καβαλάρης με άσπρο άλογο, που μας εμπόδιζε να προχωρήσουμε. Με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσουμε. Κατά την διάρκεια της οπισθοχώρησης, ευρήκα ένα ερημοκκλήσι. Μπήκα μέσα να προσευχηθώ και τότε βλέπω αυτό το εικονισματάκι. Ήταν ακριβώς ο Άγιος με το άσπρο άλογο, που δεν μας άφηνε να προχωρήσουμε. Αυτή την εικόνα την πήρα μαζί μου, και την έχω πάντα πάνω μου, οπότε σας παρακαλώ να μου την επιστρέψετε»!

Ο Διοικητής ακούγοντας την ιστορία του, εντυπωσιάσθηκε και έδωσε την εικονίτσα πίσω! Τότε, ο Ιταλός λοχαγός, χαρούμενος την παρέλαβε και την ασπάσθηκε με μεγάλη ευλάβεια!!