Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΑΣ!!!

«Μοναδική επιθυμία και σκοπός του Χριστιανού, οφείλει να είναι η Σωτηρία του και κάθε τι που οδηγεί σ’ αυτό να το θεωρεί σπουδαίο, ο,τιδήποτε δε άλλο να το περιφρονεί»!!!

Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος (328-390 μ.Χ.),
Ε.Π.Ε.,6,306.


          Ένα από τα μεγαλύτερα φιλοσοφικά και υπαρξιακά ερωτήματα, όλων των εποχών, που απασχόλησαν και απασχολούν τον κάθε άνθρωπο, είναι το: «Γιατί γεννήθηκα, αφού μετά από λίγα χρόνια θα πεθάνω;;».
          Απάντηση στο κεφαλαιώδες αυτό πρόβλημα, δίδει μόνον η Πίστις!!
          Ο συνειδητοποιημένος, λοιπόν, Ορθόδοξος Χριστιανός, έχει λύσει άπαξ διαπαντός το συγκεκριμένο ζήτημα, διότι πιστεύει απολύτως στην Ανάσταση των νεκρών και επομένως, στην Αιώνια Ζωή!!!
Άρα, αισθανόμενος ότι, εδώ είμεθα πρόσκαιροι και περαστικοί, αγωνίζεται να κερδίσει την Αληθινή Ζωή της Αιωνιότητας, δηλαδή, την Σωτηρία του!!!
Αυτό, γνωρίζει ότι, μπορεί να το πετύχει μόνο, όταν με συνέπεια και σε συνέχεια εκτελεί τις εντολές του Θεού, μετανοεί για τα λάθη και τις αμαρτίες του, μετατρέπει την καθημερινότητά του σε διαρκή προσευχή, καθαρίζει συστηματικά από τα πάθη την καρδιά του και με ταπείνωση και βέβαιη ελπίδα πορεύεται από την Γη προς τον Ουρανό!!!