Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

ΛΑΜΠΡΟΣ, O ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΙΣΡΑΗΛ.

Με τις βαλίτσες γεμάτες αγάπη, αγωνία, ενθουσιασμό και πολλές εκπλήξεις, οι «24 ΩΡΕΣ» του ALPHA Κύπρου, ταξίδεψαν στο Ισραήλ για να συναντήσουν τον μικρό Λάμπρο, το 9χρονο Κυπριόπουλο που δίνει έναν μεγάλο αγώνα σε μια ξένη χώρα από την πρώτη μέρα της ζωής του.
       O δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και η ομάδα του βρέθηκαν στο Τελ Αβίβ για το πιο ιδιαίτερο επεισόδιο της φετινής σεζόν, για να γνωρίσουν ένα σπάνιο παιδί - μαχητή το οποίο από την πρώτη μέρα της γέννησης του μεγάλωσε μέσα στα νοσοκομεία δίνοντας μάχες για την υγεία του λόγω μιας σπάνιας ασθένειας που έχει προσβάλει μόλις 4 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με την περίπτωση του να είναι η πιο δύσκολη από όλες. Συγκεκριμένα έχει διαγνωστεί με την ασθένεια που φέρει την ονομασία Kaposi Lymphangiomatosis, η οποία δημιουργεί υγρά που καταστρέφουν ζωτικά όργανα του σώματος. Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί πλήρης θεραπεία και οι γιατροί του Νοσοκομείου Sheba στο Ισραήλ δίνουν μια καθημερινή μάχη να περιορίσουν την επίδραση της ασθένειας με την ελπίδα να καταφέρουν τελικά την ίαση της.
Δίπλα στον Λάμπρο οι γονείς του Παντελής και Χριστίνα που θυσίασαν τα πάντα για να είναι δίπλα σε αυτό το ξεχωριστό παιδί με το πιο γλυκό χαμόγελο. Ο 9χρονος Λάμπρος αποτελεί ένα παράδειγμα δύναμης, ένα παιδί γεμάτο αισιοδοξία και ένα μεγάλο χαμόγελο παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Ένα παιδί που μεγαλώνει μέσα στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου και σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή με τον χαρακτήρα του, το χιούμορ και τις δεξιότητες του.
Οι 24 ΩΡΕΣ καταγράφουν την καθημερινότητα, τις δυσκολίες, τις ανάγκες, τα συναισθήματα και τον αγώνα αυτής της οικογένειας που έχει ακόμη ένα παιδί, την 11χρονη Λίζα η οποία βρίσκεται στην Κύπρο και μεγαλώνει με την θεία του. Η ομάδα των "24 ΩΡΩΝ" μετέφερε στις αποσκευές της, αγάπη, ευχές και εκπλήξεις για τον μικρό Λάμπρο. Ένα μήνυμα του Λούη Πατσαλίδη και η προσφορά ενός ταξιδιού που αποτελεί για τον μικρό άγγελο ένα όνειρο ζωής είναι μερικές από τις εκπλήξεις που του επεφύλαξε η εκπομπή.