Κυριακή 5 Απριλίου 2020

ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΘΕΜΕΛΙΟ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ.


«Η ηθική και πνευματική καλλιέργεια των πολιτών, αποτελεί την βάση για την κοινωνική και πολιτική ανόρθωση του Έθνους»!!

Ιωάννης Καποδίστριας  (1776-1831)

         Ο ευλογημένος και εμπνευσμένος Πρώτος Κυβερνήτης, του μόλις απελευθερωθέντος Έθνους και Γένους μας, από την φοβερή τετρακοσάχρονη Τουρκική σκλαβιά, και με τον αθάνατο αυτό λόγο του, απέδειξε το μεγαλείο της ψυχής του!!
       Δυστυχώς, μετά την βάρβαρη και ανεξιχνίαστη (στις λεπτομέρειές της) δολοφονία του, το ταλαίπωρο Έθνος μας στην διακοσάχρονη νεώτερη ιστορία του, δεν ευτήχησε να γνωρίσει άλλη τέτοια και τόσο μεγάλη Προσωπικότητα Κυβερνήτου, πλουτισμένη με άφθαστα πνευματικά χαρίσματα, βαθειά και ειλικρινή πίστη εις τον Θεόν, και αγάπη άδολη και θυσιαστική για την Πατρίδα!! Είναι ο μόνος που, για χάρη Της εθυσίασε όχι μόνο τιμές και αξιώματα (που αφειδώλευτα του προσέφερε η Ρωσική Τσαρική Αυλή) και την ίδια του την περιουσία, αλλά στο τέλος προσέφερε, για την Ελλάδα μας, και την ίδια του την ζωή!!
       Αυτός, λοιπόν, ο μεγάλος Κυβερνήτης, την πρόοδο και την ευημερία του Λαού μας, την συνέδεε απόλυτα, με την ηθική και πνευματική μόρφωση και καλλιέργεια όλων των Ελλήνων!!
      Σ’ αυτή την αρχή εθεμελίωσε το έργο του και, κυρίως, γι’ αυτό, εφθονήθηκε και εμισήθηκε από τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, που ωλοκλήρωσαν το μακάβριο έργο τους, εκτελώντας Τον στα σκαλοπάτια του Ι.Ναού Αγίου Σπυρίδωνος στο Ναύπλιο, ως μεγαλομάρτυρα της πίστεως και της Πατρίδος!!!