Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ.


ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΙΚΡΟ ΘΑΥΜΑ!
Το Piraeus Press όπως σας έχει ενημερώσει, θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορωνοϊό στον ευρύτερο Πειραιά. Και αυτή η πρώτη μάχη δε θα μπορούσε να δίνεται αλλού, παρά στα Νοσοκομεία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιά. Μέσα σε λίγες μέρες, ανασκευάστηκε ένα από τα κεντρικά κτίρια του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα, προκειμένου να παραδοθεί τη Δευτέρα στο ΕΣΥ, για νοσηλεία ήπιων και μέτριων περιστατικών κορωνοϊού. Η Αν. Διοικήτρια του Νοσοκομείου Φωτεινή Βρύνα, σε άψογη συνεργασία με τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ Χρήστο Ροϊλό και με τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας κατάφεραν σε χρόνο ρεκόρ να παραδώσουν πάνω από 50 κλίνες νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό, οι 2 εκ των οποίων αποτελούν κλίνες μονάδας αυξημένης φροντίδας. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έχει στελεχωθεί με έμπειρα και ικανά στελέχη από νοσοκομεία της 2ης ΥΠΕ, τα οποία θα σηκώνουν το βάρος και των προηγουμένων εβδομάδων και θα συνεχίσουν να αγωνίζονται και τις επόμενες!

Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ
Στο Νοσοκομείο τελέστηκε Αγιασμός το Σάββατο 21 Μαρτίου από τον εφημέριο του Ναού π. Στέφανο Νταλιάνη, σε πολύ κλειστό κύκλο, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση περί συναθροίσεων ολιγοτέρων των 10 ατόμων. Στον Αγιασμό παραβρέθηκε και ο Αν. Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά» Σαράντος Ευσταθόπουλος, ύστερα από ευγενική πρόσκληση της φίλης και συνεργάτιδάς του Διοικήτριας κ. Βρύνα.
ΤΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑ
Τα πολλά λόγια είναι περιττά για το πώς ήταν το νοσοκομείο όταν το παρέλαβε η νέα διοίκηση και πώς παραδίδεται σήμερα! Από μόνο του αυτό το γεγονός αποτελεί ένα πρώτο μικρό θαύμα, καθώς η ανακαίνιση ολοκληρώθηκε σε περίπου 20 μέρες! Οι αποκλειστικές εικόνες που εξασφάλισε το Piraeus Press μιλούν από μόνες του..

ΤΟ ΠΡΙΝ

ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑ

ΣΤΗΡΙΓΜΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ Ο ΛΕΠΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΥΜΕΝΙΟΣ

Για όποιον δεν έχει επισκεφτεί το Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγίας Βαρβάρας», αξίζει να αναφερθεί ότι θυμίζει ένα τοπίο εξοχής, με πολλά δέντρα, πράσινο και διάσπαρτα κτίρια. Κάπου εκεί ανάμεσα και ένα σκηνικό από αιγαιοπελαγίτικο νησάκι, το εκκλησάκι και το δωματιάκι όπου κατοικούσε ο Άγιος Νικηφόρος ο Λεπρός. Αποτελεί πεποίθηση όλων ότι, ο Άγιος Νικηφόρος και ο Γέροντας Ευμένιος θα πρεσβεύουν υπέρ εργαζομένων και νοσηλευομένων, γι’ αυτό και όλοι τους επικαλούνται ήδη στην προσευχή τους!
Σε προσπάθειά μας να συνομιλήσουμε με την κ. Βρύνα για το μείζον θέμα της παγκόσμιας και ελληνικής επικαιρότητας, τον κορωνοϊό, αξίζει να σημειωθεί ότι μας ζήτησε ευγενικά να μην μπούμε σε διαδικασία μίνι συνέντευξης, καθώς για εκείνη αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η 100% προετοιμασία του Νοσοκομείου. Ενώ μας χαιρέτησε με μια φράση που αναδεικνύει την ταπεινότητα που τη διακρίνει, αλλά και ότι έχει πλήρη συναίσθηση του δύσκολου έργου που καλείται να φέρει εις πέρας:  «Τώρα δε χρειάζεται να μιλάμε, αλλά να πράττουμε, για όλους εκείνους που μας έχουν ανάγκη. Θα έχουμε όλο το χρόνο να τα πούμε στο προσεχές μέλλον, όταν με το καλό περάσει αυτή η πρωτοφανής μπόρα. Λίγα λόγια, πολλή δουλειά και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Έως τότε εσείς ΜΕΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ και εμείς ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ την υγεία σας. Να είστε καλά».


Πηγή: piraeuspress.gr