Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΕΠΕΜΒΑΣΙΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ!!

 

Μία   πλούσια   κυρία,   πνευματικό   τέκνο   του   Αγίου   Πορφυρίου   του Καυσοκαλυβίτου, είχε έναν γιό, ο οποίος δεν πίστευε στον Κύριο. Ο νεαρός αυτός, αγαπούσε πολύ μία κοπέλα, αλλά η μητέρα του δεν την ήθελε. Ερώτησε  λοιπόν η μητέρα,  τον  Γέροντα Πορφύριο,  τί  γνώμη  είχε  εκείνος.  Ο Γέροντας συμφώνησε με την μητέρα, ότι η κοπέλα αυτή δεν κάνει γιά τον νεαρό, και πρότεινε να ζητήσει στον γιό της να τον επισκεφθή.

Ο γιός όμως, δεν ήθελε να δει τον Γέροντα, ενώ είπε στους γονείς του, ότι θα πήγαινε μαζί με την κοπέλα ένα ταξίδι στην Αγγλία και ότι εκεί θα την αρραβωνιαζόταν. Η μητέρα τότε είπε, ότι θα συμφωνήσει, με την προϋπόθεση ότι όταν θα είναι στην Αγγλία (και πριν πει κάτι στην κοπέλα γιά αρραβωνιάσματα), να πάρει τηλέφωνο τον Γέροντα Πορφύριο και να ζητήσει την ευχή του. Ο νεαρός συμφώνησε και έτσι έκανε.

Όταν έφθασαν στο ξενοδοχείο στην Αγγλία και πριν κάνει πρόταση στην κοπέλα, κατέβηκε στην υποδοχή γιά να τηλεφωνήσει στον Γέροντα. Πήρε λοιπόν τηλέφωνο, ο Γέροντας απάντησε, αλλά ζήτησε από τον νεαρό να περιμένει λίγο. Ξαφνικά, ακούσθηκε στο ακουστικό ένας παράξενος ήχος και το  τηλέφωνο της υποδοχής  συνδέθηκε, περιέργως,  με το τηλέφωνο του δωματίου του ζευγαριού. Τότε ο νεαρός, άκουσε την κοπέλα που επρόκειτο να ζητήσει σε γάμο, να συνομιλεί με έναν άλλο νεαρό και να του περιγράφει τι σκόπευε να κάνει, ότι δηλαδή θα παντρευόταν τον γιό της πλουσίας κυρίας, με σκοπό να πάρει μερίδιο των χρημάτων του και έπειτα να τον χωρίσει… Ο νεαρός τα άκουσε όλα αυτά και έπαθε μεγάλο σοκ…

Όταν ο Γέροντας Πορφύριος επανήλθε στην γραμμή και τον ερώτησε τί τον ήθελε, ο νεαρός του απάντησε, ''τίποτε'' και έκλεισαν.

 Ο Άγιος Πορφύριος, μ’ αυτό το θαύμα, κατάφερε να σώσει τον νεαρό από έναν γάμο, που είχε ως βάση του ιδιοτελή κίνητρα και όχι αληθινή αγάπη, καθώς επίσης και να φέρει το γιό της κυρίας κοντά στον Θεόν!