Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΕΠΕΜΒΑΣΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΥ ΘΕΟΥ!!!


        Στην Αίγυπτο, όταν βασίλευε ο Πτολεμαίος, έγινε μία μεγάλη καταστροφή στο Κράτος και κάποιοι έριξαν την ευθύνη στους Εβραίους που κατοικούσαν εκεί. Ο Βασιλιάς θύμωσε και διέταξε να συγκεντρώσουν όλους τους Εβραίους, ανεξάρτητα από την ηλικία τους, στον Ιππόδρομο, και να φέρουν πολλούς ελέφαντες γιά να τους ποδοπατήσουν μέχρι θανάτου. Ήθελε μάλιστα να παρευρίσκεται και ο ίδιος σε αυτή την εκτέλεση. Ώρισε και συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που θα γινόταν αυτό το κακούργημα.
        Με βία, λοιπόν, εμάζεψαν τους Εβραίους, από κάθε σημείο της Αιγύπτου. Τρομοκρατημένοι, περίμεναν τον φρικτό θάνατο που τους είχαν ετοιμάσει. Τα μικρά παιδιά έκλαιγαν και ήταν αξιοθρήνητο το θέαμα... Στον μεγάλο αυτό κίνδυνο, θυμήθηκαν τον Θεό, που τόσες φορές τους είχε ελευθερώσει από καταστροφές και συμφορές. Η προσευχή τους, σαν κραυγή κτυπούσε την πόρτα του Ουρανού και ζητούσε το Θείο Έλεος!
        Οι Αιγύπτιοι, από την άλλη πλευρά, συγκέντρωσαν πολλούς ελέφαντες, τους μέθυσαν με ποτά γιά να είναι επιθετικοί και έστειλαν αγγελιοφόρο να ειδοποιήσει τον Βασιλέα την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα που είχε ορίσει, ώστε να ξεκινήσει το αποτρόπαιο έγκλημα…
        Ο Πτολεμαίος, άκουσε παραξενεμένος την ανακοίνωση. Ο Θεός, του είχε πάρει την μνήμη και δεν καταλάβαινε τί του έλεγαν οι αγγελιοφόροι. Μάλιστα, θύμωσε και αρνήθηκε ότι είχε δώσει τέτοια εντολή…
        Όταν συνήλθε, διαπίστωσε ότι, είχε περάσει η ώρα που είχε ορίσει γιά τον Ιππόδρομο και φώναζε εξαγριωμένος στον αυλικό του, γιατί δεν τον ειδοποίησαν να παρευρεθή στη θανατική εκτέλεση...
        Προσπαθούσαν να του εξηγήσουν τί είχε συμβή και ότι, είχε πάρει πίσω την αρχική εντολή της εκτέλεσης των Εβραίων, αλλά αυτός δεν θυμόταν τίποτε. Πολλά πρόσωπα τον εβεβαίωναν ότι, είχε αναιρέσει την εντολή του. Αυτός όμως έδωσε καινούρια εντολή θανάτου και διέταξε να τηρηθή αυστηρά, καθώς και να ειδοποιηθή εγκαίρως, ώστε να παραστή στην φοβερή αυτή πράξη.
        Οι Εβραίοι, που δοξολογούσαν τον Θεό ευχαριστημένοι, διότι τους λύτρωσε από την μανία του Βασιλέα, ακούγοντας ότι δόθηκε νέα διαταγή, άρχισαν πάλι να κλαίνε και να ικετεύουν γιά τη σωτηρία τους!
        Και ο Θεός τους άκουσε, και δεύτερη και τρίτη φορά με ανεξήγητο τρόπο απώλεσε την μνήμη του ο Βασιλέας! Σκέφθηκε, λοιπόν, ο Πτολεμαίος, ότι κάτι συμβαίνει και ότι είναι Θέλημα του Θεού, να γλυτώσουν οι Εβραίοι! Έτσι, ειδοποίησε, να αφήσουν ελευθέρους τους αιχμαλώτους.
        Αμέτρητες είναι οι Θείες επεμβάσεις, όταν η δύναμη της πίστεως ενεργοποιεί την προσευχή μας!

Πηγή: «Θα θαυμάσεις. Θα απορήσεις». Εκδόσεις Ζωοδότης