Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

ΕΜΠΕΙΡΙΑΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΓΙΩΝ!!!


 

Κάθε φορά που ο παπά-Δημήτρης ο Γκαγκαστάθης λειτουργούσε στην ιερό Ναό τού χωριού του, τους Αγίους Ταξιάρχες, η Αγία Τράπεζα ευωδίαζε! Αυτό συνέβαινε μερικές φορές και σε άλλους Ναούς! Η ευωδία παρουσιαζόταν κυρίως μετά την Μεγάλη Είσοδο, όταν τοποθετούσε τα Άχραντα Μυστήρια πάνω στην Αγία Τράπεζα! Άλλοτε πάλι, η ευωδία παρουσιαζόταν την ώρα της επικλήσεως του Αγίου Πνεύματος, στον καθαγιασμό των Τιμίων Δώρων!

Συχνά έβαζε βαμβάκι κάτω από το αντιμήνσιο πριν αρχίσει η Θεία Λειτουργία, και τελειώνοντας, το βαμβάκι εμυρόβλυζε! Το γεγονός αυτό το μαρτυρούν πολλοί, που συγκλονίσθηκαν και τονώθηκαν στην πίστη! Το άρωμα της Αγίας Τραπέζης, εδυνάμωνε τον σεβαστό Λειτουργό και τον ανακούφιζε! Μία φορά μάλιστα, η ευωδία έβγαινε σαν ένας μικρός στύλος καπνού και πλημμύρισε όλη την Εκκλησία!!

Όταν ο παπα-Δημήτρης, ζήτησε και τη γνώμη του π. Φιλόθεου Ζερβάκου, εκείνος απάντησε:

«Δεν πρέπει να αμφιβάλλουμε ότι πρόκειται γιά ένα συγκλονιστικό Θαύμα! Το βέβαιο είναι, πως η ευωδία προέρχεται από την Θυσία του Ιησού Χριστού, που ως Αμνός σφαγιάζεται πάνω στην Αγία Τράπεζα, γιά τις αμαρτίες μας! Πιθανόν, όμως, εν μέρει να οφείλεται και εις τα Άγια Λείψανα, που ευρίσκονται κάτω από την Αγία Τράπεζα!»!!!