Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023

ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΖΩΟΔΟΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ!!!

Όπως, κατά την Πρόνοια του Θεού, δίνεται θαυματουργική ιαματική δύναμη στο αγιασμένο Νερό ή στο αγιασμένο Έλαιο, αντιστοίχως η ίδια δύναμη μεταδίδεται και στις Εικόνες! Ο Μέγας Αθανάσιος παραθέτει ένα θαυμάσιο παράδειγμα της θαυματουργικής δυνάμεως των ιερών Εικόνων:

Στην πόλη της Βηρυττού, ζούσε κάποτε ένας Χριστιανός, σ’ ένα σπίτι το οποίο ενοικίαζε. Όταν έφυγε απ’ αυτό το σπίτι οριστικά, ξέχασε εκεί μία Εικόνα του Σωτήρος Χριστού. Ύστερα μετακόμισε στο ίδιο σπίτι ένας Εβραίος. Στη Βηρυττό υπήρχαν πολλοί Εβραίοι, που έτρεφαν ιδιαίτερα πικρά αισθήματα γιά την Χριστιανική Πίστη… Έτσι, λοιπόν, όταν ευρέθη η Εικόνα στο σπίτι, οι Εβραίοι την μετέφεραν εκεί όπου έκαναν τις συνάξεις τους και άρχισαν να την χλευάζουν, όπως και οι πρόγονοί τους είχαν άλλοτε χλευάσει τον Ίδιο τον Ζωντανό Σωτήρα... Επίσης, έκαναν στην Εικόνα, ό,τι και οι πρόγονοί τους είχαν κάνει στον Σωτήρα, δηλαδή, τρύπησαν τα χέρια και τα πόδια με καρφιά, άλειψαν με ξίδι τα χείλη της εικόνας, εβεβήλωσαν με κάθε δυνατό τρόπο την Εικόνα του Σωτήρος... Τέλος, κάποιος απ’ αυτούς, πήρε μία λόγχη και έπληξε την αγία Εικόνα κάτω απ’ το Πλευρό του Κυρίου...

Τότε – ώ του θαύματος! –, αίμα και νερό ανάβλυσαν από την «πληγή» της Εικόνας, ακριβώς όπως και απ’ το Ζωντανό Σώμα του Εσταυρωμένου Κυρίου!!! Δεν περιγράφεται ο προκληθείς τρόμος των Εβραίων. Ωστόσο, έφεραν γρήγορα ένα δοχείο και μάζεψαν το αίμα από την Εικόνα! Ύστερα, έφεραν αρρώστους, τυφλούς, κωφούς, χωλούς ακόμη και δαιμονισμένους γιά να ιαθούν απ’ την Εικόνα! Μόλις, λοιπόν, οι Εβραίοι έχριαν με το αίμα από την Εικόνα τους αρρώστους, αυτοί θεραπεύονταν αμέσως!! Όλη η πόλη συγκεντρώθηκε εκεί, γιά να δει το θαύμα και όλοι εδόξαζαν τον Ιησού Χριστό, τον αληθινό Θεό!! Όλοι οι Εβραίοι σ’ εκείνη την πόλη μετεστράφησαν και επίστεψαν στον Ζωντανό και Ζωοδότη Κύριο Ιησού Χριστό!!!

 

Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς (1881-1956)

 

Το κείμενο το είδαμε εδώ:isagiastriados