Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΚΑΛΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ!!!


  Ήδη σχεδόν διανύσαμε και την δεύτερη ημέρα της Μεγάλης  Τεσσαρακοστής. Καλό θα είναι, όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε, ότι μας δίδεται μια ακόμα ευκαιρία στην επίγεια ζωή μας, για να προετοιμαστούμε όπως πρέπει, με σκοπό να υποδεχτούμε το Άγιο Πάσχα και την Ανάσταση του Χριστού μας.
   Γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο, κρίνουμε σκόπιμο και από αυτό το ταπεινό βήμα επικοινωνίας με όλους εσάς  που μας παρακολουθείτε (απ΄ότι διαπιστώνουμε) με πολύ ενδιαφέρον, να σας παραθέτουμε διάφορα ψυχωφελή κειμενάκια, από την σοφία των Πατέρων της Εκκλησίας μας.
  Τις αφορμές κυρίως θα τις παίρνουμε από τον «ΕΥΕΡΓΕΤΙΝΟ» και από το «ΜΕΓΑ ΓΕΡΟΝΤΙΚΟΝ».

          Ο «ΕΥΕΡΓΕΤΙΝΟΣ» , είναι ένα καταπληκτικό βιβλίο του οποίου ο συγγραφέας είναι ο περίφημος ιδρυτής της Μονής της Ευεργέτιδος, ο ευλογημένος Παύλος. Το βιβλίο αυτό πρωτοεκδόθηκε στην Βενετία το 1783. Είναι εντυπωσιακό, ότι εκείνα τα μαύρα χρόνια της σκλαβιάς, οι πνευματικοί άνθρωποι επέλεγαν τέτοια αναγνώσματα, για τον σκλαβωμένο Λαό μας, τα οποία εξέδιδαν με προσωπικά τους έξοδα!!
      
     Το «ΜΕΓΑ ΓΕΡΟΝΤΙΚΟΝ», εξεδόθη από το Ιερό Ησυχαστήριο «Το Γενέσιο της Θεοτόκου», που βρίσκεται στο Πανόραμα της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια καταπληκτική θεματική παράθεση της Σοφίας των μεγάλων Πατέρων της Εκκλησίας μας είτε αυτοί έδρασαν στον κόσμο είτε αγωνίστηκαν στα μοναστήρια και στις ερήμους.

   Θα διαπιστώσετε ότι τα όσα θα αναφέρουμε, που εννοείται είναι ελάχιστα μπροστά στα υπάρχοντα, έχουν άμεση σχέση με την καθημερινότητα μας και είναι λόγια Θεού, που έχουν Απόλυτο Κύρος και Αιώνια Ισχύ!!
    Ευχόμαστε, μέσα από την καρδιά μας, καλόν αγώνα, με συνέπεια και σε συνέχεια μέχρι το τέλος. Εννοείται ότι η πνευματική άσκηση, δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο στην νηστεία και τις ωραίες Ακολουθίες της Μ.Τεσσαρακοστής, αλλά να επεκτείνεται στην συστηματική προσπάθεια να ξεριζώνουμε τα αμαρτωλά πάθη μας και στην θέση τους να φυτεύουμε τις ευλογημένες αρετές!!!
   
   Κυρίως την Χριστομίμητη Ταπείνωση και την κατά Θεόν Αγάπη!!!