Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ!!



        Η Εκκλησιαστική μας Ιστορία, αναφέρει πως όλοι οι Απόστολοι του Κυρίου, πλην του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, ευρήκαν μαρτυρικό θάνατο. Ανάμεσά τους και ο Απόστολος Βαρθολομαίος, ο οποίος κηρύσσοντας το Ευαγγέλιο έφθασε στην Αρμενία, όπου συνελήφθη από τους ειδωλολάτρες και σταυρώθηκε.

          Το Άγιο Λείψανό του, τοποθετήθηκε σε μαρμάρινη θήκη (λάρνακα) και κρύφθηκε από τους Χριστιανούς στην Θυρβανούπολι, όπου επιτελούσε καθημερινά πολλά και μεγάλα θαύματα.

          Κάποιοι εχθροί, όμως, του Χριστιανισμού, που δεν υπέφεραν την θαυματουργική δύναμη του Αγίου Λειψάνου, έκλεψαν την λάρνακα και την έρριξαν στην θάλασσα μαζί με τις μαρμάρινες λάρνακες (με λείψανα) τεσσάρων άλλων Μαρτύρων, του Παπιανού, του Λουκιανού, του Γρηγορίου και του Ακακίου.

          Ως εκ θαύματος, όμως, καμμία από τις πέντε λάρνακες δεν έμεινε στον τόπο όπου τις έρριξαν οι άπιστοι.  Άρχισαν παραδόξως να ταξιδεύουν στην θάλασσα!! Πέρασαν τον Εύξεινο Πόντο και τα στενά του Ελλησπόντου, εισήλθαν στο Αιγαίο Πέλαγος  και συνέχισαν τον διάπλου!!

          Η μαρμάρινη λάρνακα με το Άγιο Λείψανο του Αποστόλου Βαρθολομαίου, αφού πέρασε το Αδριατικό Πέλαγος έφθασε στην νήσο Μπάρα, όπου ο Επίσκοπος Αγάθων, κατόπιν Θείας Αποκαλύψεως, κατέβηκε στην παραλία με πλήθος κόσμου, γιά να παραλάβει την λάρνακα με τον ανεκτίμητο θησαυρό.

          Πού έπρεπε όμως να οδηγηθή η λάρνακα, γιά να κτισθή Εκκλησία στο όνομα του Αγίου; Οι γνώμες διχάσθηκαν. Ο καθένας ήθελε την λάρνακα στο δικό του μέρος. Μάταια προσπαθούσαν να την σύρουν προς την κατεύθυνση πού ήθελαν κάποιοι. Η λάρνακα δεν έλεγε να μετακινηθή!! Ο Επίσκοπος Αγάθων, αντιλαμβανόμενος ότι, αυτό ήταν ένα σημάδι από τον Άγιο, έδεσε την λάρνακα με χοντρά σχοινιά πίσω από δύο νεαρά βόδια και τα πρόσταξε να προχωρήσουν μόνα τους προς όποια κατεύθυνση ήθελαν, και να υποδείξουν το σημείο στο οποίο ο Άγιος επιθυμούσε να κτισθή η Εκκλησία του.

          Τα βόδια, αν και νεαρά, άρχισαν να σέρνουν με μεγάλη ευκολία την βαρειά λάρνακα με το Άγιο Λείψανο, που τόσοι γεροδεμένοι άνδρες πριν λίγο δεν μπορούσαν να μετακινήσουν ούτε και κατά ένα εκατοστό!! Εσταμάτησαν μόνο εκεί όπου ήταν το θέλημα του Αγίου!! Στον τόπο εκείνο, Επίσκοπος και λαός έκτισαν μεγάλη Εκκλησία στο όνομα του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου!!

Πηγή: ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ.

Από το βιβλίο: «Η Ζωοφιλία των Αγίων και η Αγιοφιλία των ζώων».

Εκδόσεις "Ο Άγιος Στέφανος".