Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

ΕΠΩΦΕΛΗΣ, ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΗ ΔΙΗΓΗΣΙΣ!

 

Μία μέρα ένας Άγγελος, αποφάσισε να ανοίξει ένα “κατάστημα” στη Γη. Μόλις μαθεύτηκε το νέο, ότι άνοιξε το “κατάστημα”, όλοι έτρεξαν να περιεργασθούν και να αγοράσουν ότι τους έλειπε...

«Τί πουλάς, Άγγελε;», τον ερώτησε ο πρώτος πελάτης που έφθασε.

«Κάθε καλό του Θεού», απάντησε ο Άγγελος.

«Και κοστίζουν ακριβά;», ξαναρώτησε ο πελάτης.

«Όχι... Όλα τα Αγαθά του Θεού είναι δωρεάν!!»

Ο πελάτης, έκπληκτος, δεν μπορούσε να το εξηγήσει... Κοίταζε με θαυμασμό και απορία τα ράφια του καταστήματος, γεμάτα με τα “μπουκάλια της αγάπης”, τα “πακέτα της ελπίδας”, τα “κουτιά της ειρήνης”, τα “βάζα της ευτυχίας και της χαράς” και άλλα πολλά και σπουδαία!!

Κάποια στιγμή, αποφασισμένος, και αφού είχε ανάγκη από όλα εκείνα που έβλεπε μπροστά του, είπε στον Άγγελο:

«Λοιπόν, δώσε μου σε παρακαλώ, ένα κομμάτι από την “Συγχώρεση”, ένα πακέτο από την “Αγάπη”, ένα πακέτο “Ευτυχίας”, ένα βαζάκι “Υπομονής”, λίγο “Χιούμορ”, ένα βάζο “Κουράγιο και Ελπίδα”.

Ο Άγγελος, ευγενικός, άρχισε να ετοιμάζει όλα εκείνα που του ζήτησε ο πελάτης. Μετά από λίγο επιστρέφει με ένα μικρό, μα πολύ μικρό, πακετάκι! Ήταν τόσο μικρό όσο η καρδιά ενός ανθρώπου! Ο άνθρωπος έμεινε έκπληκτος και αμέσως ερώτησε: «Πώς είναι δυνατόν, όλα αυτά που εζήτησα να ευρίσκονται μέσα σε ένα τόσο μικρό πακετάκι;»

Ο Άγγελος τότε, με γλυκειά φωνή, του εξηγεί:

«Αγαπητέ μου, στο “κατάστημα” μας, δεν προσφέρουμε έτοιμα και ώριμα φρούτα, αλλά μονάχα μικρούς σπόρους γιά να τους καλλιεργήσεις εσύ…»!!

 

Πηγή Κειμένου: o-nekros