Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΓΝΗΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΑΓΑΠΗΣ!!

  

<<Επιδιώκετε την Αγάπη! Ζητάτε καθημερινά από τον Θεόν την Αγάπη! Μαζί με την Αγάπη, έρχεται και όλο το πλήθος των αγαθών και των αρετών! Αγαπάτε, γιά να αγαπάσθε και εσείς από τους άλλους. Δώστε στον Θεόν όλη σας την καρδιά, ώστε να μένετε στην Αγάπη. « Θες γάπη στί, κα μένων ν τ γάπ ν τ Θε μένει κα Θες ν ατΙωάνν. Δ΄16΄)!!!

Οφείλετε, να έχετε πολλή προσοχή στις μεταξύ σας σχέσεις και να σέβεσθε ο ένας τον άλλον ως πρόσωπα ιερά, ως εικόνες του Θεού! Να μην αποβλέπετε ποτέ στο σώμα ή στην ομορφιά του, αλλά στην ψυχή! Προσέχετε το αίσθημα της Αγάπης, γιατί, όταν η καρδιά δεν θερμαίνεται από την καθαρή προσευχή, η Αγάπη κινδυνεύει να γίνει σαρκική και αφύσικη και τότε, θα σκοτίσει το νου και θα κατακάψει την καρδιά.

Πρέπει να εξετάζουμε καθημερινά, μήπως η Αγάπη μας δεν απορρέει από το σύνδεσμο της κοινής μας Αγάπης προς τον Χριστόν, μήπως δεν πηγάζει από το πλήρωμα της Αγάπης μας προς τον Κύριον. Αυτός που αγρυπνεί να διατηρήσει αγνή την Αγάπη, θα φυλαχθή από τις παγίδες του πονηρού, που προσπαθεί σιγά-σιγά να μετατρέψει την Χριστιανική Αγάπη σε αγάπη κοινή και συναισθηματική>>!!

 

Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως

 

Πηγή: “Η φωνή των Πατέρων” Ι.Μ.Παρακλήτου Ωρωπού.