Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022

ΕΔΩ ΑΙ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, ΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΑΙ ΑΠΟΛΑΒΑΙ!!

<Κάποτε, έγινε ένα ναυάγιο. Στο καράβι επέβαιναν πεντακόσια άτομα, ανάμεσα στα οποία υπήρχε και μία σταρ του Χόλυγουντ. Όταν έγινε το ναυάγιο, όλοι έτρεξαν να μπούνε στις βάρκες και να βάλουν το σωσίβιο τους, γιά να σωθούν.

Η σταρ όμως του Χόλυγουντ, η οποία είχε στην καμπίνα της κάποια χρυσαφικά μεγάλης αξίας, θέλησε, αγνοώντας τον κίνδυνο, να πάει πρώτα στην καμπίνα της να πάρει τα χρυσαφικά και μετά να τρέξει προς τις βάρκες, με αποτέλεσμα να μην τα καταφέρει. Το πλοίο βυθίσθηκε και μαζί με αυτό και η σταρ.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στην καθημερινότητά μας. Προσηλωμένοι οι άνθρωποι στα πλούτη και στα υλικά αγαθά, και μη κάνοντας σωστή διαχείριση αυτών, προς δόξαν Θεού, αλλά χρησιμοποιώντας τα προς ίδιον όφελος, τελικά καταστρέφονται διότι, ναι μεν θέλουν να σωθούν, αλλά ταυτόχρονα θέλουν και να απολαύσουν όλα τα αγαθά του κόσμου τούτου. Ομοιάζουν με την σταρ, που θέλησε να σωθή, χωρίς όμως να στερηθή τα χρυσαφικά της.

Εμείς θέλουμε να απολαύσωμε και σε τούτο τον κόσμο και στον άλλο...

Αυτό δεν γίνεται. Θα πρέπει να στερηθούμε μερικά πράγματα σε τούτο τον κόσμο, γιά να μας χαρίσει ο Κύριος τον Αιώνιο Κόσμο.

Δεν πρόκειται να απολαύσωμε τα Ουράνια αγαθά, μαζί με όλες τις επίγειες απολαύσεις...>>!!

 Δημήτριος Παναγόπουλος
Λαϊκός Ιεροκήρυξ
(1916-1982)