Σάββατο 28 Μαΐου 2022

ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΜΟΝΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΞΙΚΑΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ!!

<<Κάποτε, ήλθε στο καλύβι ένας Ελληνοαμερικανός ιατρός. Είδα το πρόσωπό του που ήταν φωτεινό, γι’ αυτό με τρόπο τον ερώτησα γιά την ζωή του.

«Πάτερ», μου είπε, «είμαι Ορθόδοξος, αλλά μέχρι τελευταία ούτε νηστείες κρατούσα ούτε στην Εκκλησία πήγαινα συχνά. Ένα βράδυ είχα γονατίσει στο δωμάτιό μου, να παρακαλέσω τον Θεόν, γιά ένα θέμα που με απασχολούσε, οπότε γέμισε το δωμάτιο με ένα γλυκό φως. Γιά αρκετή ώρα δεν έβλεπα τίποτε άλλο, παρά μόνο φως και ένοιωθα μία ανέκφραστη ειρήνη μέσα μου»!

Θαύμασα, γιατί κατάλαβα ότι ο άνθρωπος αυτός αξιώθηκε να δει το Άκτιστο Φως, και του εζήτησα να μου πει, τί είχε προηγηθή.

«Πάτερ», μου είπε, «είμαι παντρεμένος και έχω τρία παιδιά. Στην αρχή περνούσαμε καλά στην οικογένεια. Μετά όμως η γυναίκα μου δεν είχε την υπομονή να ασχολείται στο σπίτι με τα παιδιά και ζητούσε να βγαίνουμε έξω με τις φίλες της. Της έκανα το χατίρι.

Έπειτα από ένα διάστημα μου είπε ότι, ήθελε να βγαίνει μόνη της με τις φίλες της. Το δέχθηκα και αυτό και κοίταζα εγώ τα παιδιά. Ύστερα, δεν ήθελε να κάνουμε μαζί διακοπές και μου ζητούσε χρήματα να πηγαίνει μόνη της. Στην συνέχεια, μου ζήτησε ένα διαμέρισμα, γιά να ζει μόνη της. Το έκανα και αυτό, αλλά εκείνη μάζευε εκεί τους φίλους της. Όλο αυτό το διάστημα, προσπαθούσα να την βοηθήσω με διαφόρους τρόπους, με συμβουλές κ.λπ., ώστε να λυπηθή τα παιδιά μας, αλλά δεν δεχόταν κουβέντα.

Τελικά, μου πήρε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και εξαφανίσθηκε. Έψαχνα, ερωτούσα παντού, άδικα όμως. Είχα χάσει τελείως τα ίχνη της. Κάποια μέρα επληροφορήθηκα ότι, είχε έλθη εδώ στην Ελλάδα και έμενε σε κάποιον κακόφημο οίκο...

Η στενοχώρια μου γιά το κατάντημά της δεν περιγράφεται. Γονάτισα πάνω στην θλίψη μου, να προσευχηθώ.

“Θεέ μου”, είπα, “βοήθησέ με να την βρω και να κάνω ό,τι μπορώ, γιά να μη χάση την ψυχή της. Αυτήν την κατάντια της δεν μπορώ να την αντέξω…”.

Τότε, με έλουσε Εκείνο το Φως και πλημμύρισε με ειρήνη η καρδιά μου!»!

«Ο Θεός, αδελφέ», του είπα, «είδε την υπομονή, την ανεξικακία, την αγάπη σου και σε παρηγόρησε με αυτόν τον τρόπο»!>>!!

 

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης (1924-1994)