Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

ΝΕΟ ΜΑΡΤΥΡΟΛΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ




Σύγχρονοι νεομάρτυρες στην κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση και στις άλλες χώρες του παραπετάσματος, μέσα από βιβλία τα οποία και τότε δειλά έβλεπαν το φως της δημοσιότητας και σήμερα κυκλοφορούν ελεύθερα.





ΡΩΣΟΙ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΕΣ

Συγγραφέας: ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Εκδότης: ΑΚΡΙΤΑΣ 

 


Περίληψη: Ένα βιβλίο με θέμα το μαρτύριο ως έκφραση αυτοσυνειδησίας στην ιστορική πορεία της Εκκλησίας, και πιο συγκεκριμένα, για την αιματηρή πορεία των Ρώσων νεομαρτύρων κατά τον Κ' αιώνα. ...





ΑΓΑΠΗΣΑ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ

Συγγραφέας: ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΥΜΦΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΚΡΙΜΑΙΑΣ

Εκδότης: ΠΟΡΦΥΡΑ



Περίληψη: Μία αποκαλυπτική, σε πρώτο πρόσωπο, αφήγηση της συγκλονιστικής ζωής του Αγίου Λουκά του Ιατρού, συνοδευμένη από φωτογραφίες και ντοκουμέντα της εποχής. Το προσωπικό ημερολόγιο του σπουδαίου επιστήμονα και Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας δημοσιεύεται για πρώτη φορά στα Ελληνικά και μας φανερώνει το ανθρώπινο πρόσωπο πίσω από μία ύπαρξη που χάλκευσε ό......

 
ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΡΑΒΔΙ 

Συγγραφέας: ΒΟΛΓΙΝ ΝΙΚΗΦΟΡΩΦ Β.

Εκδότης: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 Περιγραφή : Με απαράμιλλη ενάργεια και περιγραφική δύναμη ο Ρώσος συγγραφέας, που εκτελέστηκε από το σοβιετικό καθεστώς το 1941 σαν "εχθρός του λαού", αναπλάθει λογοτεχνικά αυθεντικές μαρτυρίες και πραγματικά περιστατικά της συνταρακτικής εποχής του. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου περιέχονται ημερολογιακές καταγραφές ενός άγνωστου Ρώσου ιερέα, και στο δεύτερο, τέσσερα κείμενα-μαρτυρίες, όπου ο συγγραφέας περιγράφει είτε προσωπικές μετεπαναστατικές εμπειρίες του είτε άλλα περιστατικά, που πληροφορήθηκε από τους πρωταγωνιστές τους ή αυτόπτες μάρτυρες.




π. ΑΡΣΕΝΙΟΣ Ο ΚΑΤΑΔΙΚΟΣ «ΖΕΚ-18376»

Συγγραφέας: Π.ΑΡΣΕΝΙΟΣ

Εκδότης: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

 Περιγραφή :Ανάμεσα στις πολλές εκδόσεις γύρω από τις φοβερές βιαιότητες που έγιναν τον 20ό αιώνα στη Ρωσία, το βιβλίο "Ο πατήρ Αρσένιος" κατέχει ξεχωριστή θέση. Η κυκλοφορία του είναι μεγάλη. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποκτούν την πίστη στο Χριστό χάρη σ' αυτό.