Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ BULLYING ΤΟ 1970!!!


 Πριν από 49 χρόνια σ΄ένα Δημοτικό Σχολείο του Πειραιά μαθήτευε ο Θοδωράκης Κολοκοτρώνης (απόγονος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη), ήταν μαθητής της  Πρώτης Τάξης. 
  Την περίοδο εκείνη, η Πρώτη Τάξη αντιμετώπιζε προβλήματα από τους μεγάλους του Δημοτικού. Μαθητές της Έκτης Τάξης έμπαιναν στην αίθουσα του Θοδωρή και την έκαναν άνω κάτω. Ο Θοδωρής και οι συμμαθητές του διαμαρτύρονταν στην Δασκάλα τους αλλά και στην Δασκάλα της Έκτης Τάξης χωρίς αποτέλεσμα. Οι παλληκαράδες της Έκτης Τάξης συνέχιζαν την κακιά τους συνήθεια με πρωτοπαλίκαρο τον  «ψηλό»...


  Ο Θοδωρής μάζεψε τους συμμαθητές και φίλους του και τους είπε: «Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση… Το μειονέκτημα μας είναι ότι είμαστε πιο κοντοί και ο «ψηλός» μας κάνει ότι θέλει. Λοιπόν θα ανέβουμε πάνω στο πρεβάζι με τις τσάντες στα χέρια, έτσι θα γίνουμε πιο ψηλοί από αυτούς, και μόλις μπουν στην τάξη μας θα πετάξουμε όλες τις τσάντες πάνω στον «ψηλό» και μόνο σ’αυτόν, έτσι θα πέσει ο ψηλός, και οι άλλοι θα φοβηθούν και θα φύγουν…»


   Πράγματι έτσι έγινε, η ομάδα ακολούθησε τις οδηγίες του Θοδωρή και ο «ψηλός»  έπεσε (με σπασμένο δάκτυλο όμως), οι φίλοι του λάκισαν και τα πρωτάκια νίκησαν. Βέβαια το σπασμένο δάκτυλο δεν πέρασε απαρατήρητο, η κυρία Γιούλα η Διευθύντρια του Σχολείου, φόβος και τρόμος για όλους, κάλεσε την Πρώτη Τάξη μπροστά σε όλο το σχολείο για να τους τιμωρήσει παραδειγματικά. Ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης ανέλαβε την ευθύνη για όλες αυτές τις πράξεις και εξέθεσε όλο το σκεπτικό και όλο το σχεδιασμό τους, με σκοπό να σταματήσουν τους  παλικαράδες μιας και κανένας δεν τους βοηθούσε. Η κυρία Γιούλα εμβρόντητη από όσα άκουσε από τον μικρό Θοδωρή αλλά κυρίως από το σθένος και την στεντόρεια φωνή του πιτσιρικά, είπε: "Μια τέτοια στάση μόνο ένας απόγονος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη μπορούσε να έχει. Λοιπόν η Πρώτη Τάξη να πάει εκδρομή και όλοι οι υπόλοιποι στις τάξεις σας και να θυμάστε τι σημαίνει να είσαι απόγονος του Κολοκοτρώνη"

Το παραπάνω αφορά αληθινό περιστατικό.