Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022

ΘΑΥΜΑΣΤΑ ΣΗΜΕΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΑΤΡΩΝΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΔΟΣ!!

Στον Βίο της Αγίας Ματρώνας, υπάρχουν αρκετές αναφορές γιά την σχέση της με τις Αστυνομικές Κομμουνιστικές Αρχές, τις λεγόμενες «μιλίτσιγιες», που την καταδίωκαν, με συνέπεια να αναγκάζεται η Αγία σε συνεχείς μετακινήσεις.

 Στην πατρίδα της Αγίας Ματρώνας, οι δύο αδελφοί της, Μιχάλης και Ιβάν, μπήκανε στο κομμουνιστικό κόμμα. Ο Μιχάλης, μάλιστα, εξελίχθηκε στο βασικό στέλεχος του χωριού… Η Αγία, μένοντας στο σπίτι τους, με τα έργα και το παράδειγμά της, τους δίδασκε να φυλάττουν την Ορθόδοξη Πίστη. Έτσι, η παρουσία της, έγινε γιά τους αδελφούς της αφόρητη. Φοβούνταν ακόμα και τη σύλληψη. Από λύπη γι’ αυτούς, αλλά και γιά τους ηλικιωμένους γονείς της, η Μάτουσκα έφυγε γιά τη Μόσχα.

Άρχισαν οι περιπλανήσεις της σε συγγενείς και γνωστούς, σε σπιτάκια, διαμερίσματα και υπόγεια. Σχεδόν παντού, η Αγία Ματρώνα ζούσε χωρίς άδεια διαμονής και πολλές φορές ως εκ θαύματος σώθηκε από τη σύλληψη. Δύο «υποτακτικές-νοσοκόμες» έμεναν μαζί της και την περιποιούνταν...

Αναφέρεται ότι, κάποιες κατοικίες η Αγία Ματρώνα τις εγκατέλειπε βιαστικά, προβλέποντας το πλησίασμα πειρασμών, και κάθε φορά, μία ημέρα, πριν από τον ερχομό της αστυνομίας. Φεύγοντας εγκαίρως, διέσωζε από τη σύλληψη και τον εαυτό Της, αλλά και εκείνους που την φιλοξενούσαν. Πολλές φορές, ήθελαν να την συλλάβουν, αλλά δεν τα κατάφερναν, ενώ είχαν  συλληφθή και μπήκαν στη φυλακή ή εξορίσθηκαν πολλοί από τους δικούς Της ανθρώπους.

 Η Ξένη Σαφάροβα διηγήθηκε ότι κάποτε, ένας ανεψιός της Αγίας, ο Ιβάν, ο οποίος έμενε μακριά από Αυτήν, στο Ζαγόρσκ, άκουσε την Αγία Ματρώνα να τον φωνάζει νοερώς, να πάει σ’ Αυτήν. Έρχεται ο Ιβάν στον προϊστάμενό του και του λέει:

«Θέλω να πάρω άδεια, πρέπει να πάω στη Θεία μου».

Ήλθε, λοιπόν στην Αγία, χωρίς να ξέρει τί τον ήθελε και η Αγία Ματρώνα του λέει:

«Έλα, έλα γρήγορα, να με πας στο Ζαγόρσκ, στην πεθερά σου».

Μόλις φύγανε, ήλθε η αστυνομία.

Αυτό γινόταν πολλές φορές. Όταν ήθελαν να την συλλάβουν, Αυτή έφευγε!!

Η Αγία αυτή γυναίκα, ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά από τους αθέους διώκτες της, όχι γιατί ήταν «ξύπνια», αλλά διότι υπηρέτησε με ταπείνωση και ευλάβεια την Αλήθεια του Χριστού!

Όπως έλεγε η ίδια, γιά το «φακέλωμα» από δαίμονες και αγγέλους:

«Αδικοχαμένος γίνεται κανείς, όταν ζει χωρίς προσευχή. Ο εχθρός κάθεται στον αριστερό μας ώμο και στον δεξιό ο Άγγελος. Έχουν και ο ένας και ο άλλος το δικό τους βιβλίο. Στο ένα γράφονται οι αμαρτίες μας, στο άλλο τα καλά μας έργα»!

 

Πηγή-Βιβλίο: «The Life Story of the Blessed Elder Matryona», Zinaida Zhadanova