Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΝΗΡΑ ΠΝΕΥΜΑΤΑ.


    Μερικές φορές, ο παπα-Δημήτρης Γκαγκαστάθης, την ώρα της Θείας Λειτουργίας, είχε ενοχλήσεις από τους δαίμονες.  

    Κάποτε, διηγείται ο ίδιος:
    «Ενώ λειτουργούσα, ακούω έξω θορύβους. Βγαίνω, και τί να δω; Οι σατανάδες έκτιζαν… πολυκατοικία...! Άλλος κρατούσε μυστρί, άλλος φτυάρι... Τους σταύρωσα τότε, και όλοι εξαφανίσθηκαν!
    Άλλοτε πάλι, ενώ λειτουργούσα τη νύκτα, μπήκαν στην Εκκλησία και άρχισαν ν' αναποδογυρίζουν τις καρέκλες. Ο αρχηγός τους, μάλιστα, μπήκε στο Ιερό, έκλεισε το παραθυράκι και μ’ έπιασε απ' το λαιμό να με πνίξει. Επικαλέσθηκα τότε τους Αγίους Ταξιάρχες, και αμέσως εχάθηκαν…»!
Οι δαίμονες, με παραχώρηση Θεού, μπαίνουν μέσα στην Εκκλησία και βάζουν λογισμούς στους πιστούς. Μόλις όμως πουν οι ψάλτες το Χερουβικό και βγει ο Ιερέας γιά τη Μεγάλη Είσοδο, αμέσως φεύγουν!

    Τον Δεκέμβριο του 1968, ενώ λειτουργούσε ο παπα-Δημήτρης, ανάμεσα στο εκκλησίασμα, ήταν και ένα κορίτσι 14 ετών, που το βασάνιζε ο σατανάς. Την ώρα του Χερουβικού έβγαλε ξαφνικά μία τρομερή κραυγή και έπεσε κάτω σαν νεκρό. Οι πιστοί ανησύχησαν. Σε λίγα λεπτά, όμως, το σήκωσαν σε καλή κατάσταση και σωφρονισμένο. Στο τέλος μάλιστα της Θείας Λειτουργίας έγινε Παράκληση, και το κορίτσι έφυγε από την Εκκλησία πολύ διαφορετικό!